15 Tips ‘Marketing’ Untuk Owner Produk

Anda owner produk? Tauke krim muka? Tauke produk dalaman wanita? Tauke produkslimming? Tauke baju? Tauke produk perbidanan? Atau apa saja, yang mana produk-produk anda memang ada demand..

BIASA TAK;

  • Ada produk, tapi tak tau camner nak promot.
  • Nak cari agen, tak reti..
  • Dah ada agen, tak pandai jaga.. agen pasif!
  • Produk bertahan sekejap saja.. 1-3 bulan.
  • Dah buat marketing kaw-kaw, tapi tiada sambutan..

Ya, biasa kan?

“Ada yang labur dekat sejuta untuk produk kosmetik, tapi bila produk dah siap, tak reti nak pasarkan. Berbulan-bulan stok simpan dalam tangan”

“Ada yang harap kepada agen aje. Sendiri tak reti marketing. Kalau dapat agen pandai marketing, best la. Dapat yang buta marketing, apa nak dibuat?”

“Dah dapat agen bagus, tapi tak lama pastu dia buat produk sendiri. Lagi meletup sales-nya”

Pernah alaminya?

Belum?

Bagus! Nasihat saya, sebagai owner produk, anda perlu ketahui ilmu-ilmu marketing, terutamanya tentang PELANCARAN PRODUK.

Ok la…

Di bawah ni, saya share 15 tips penting sebagai owner produk:

#1: JANGAN KEDEKUT!

Untuk promosikan sesuatu produk, kita perlu sediakan bajet iklan yang cukup mengikut objektif kempen marketing kita. Jangan kedekut untuk keluarkan bajet untuk buat  marketing!

Tak kira la anda buat marketing secara ONLINE mahupun OFFLINE… jangan kedekut!

Sebab apa..?

Sebabnya, apabila kita dapat tingkatkan bajet marketing, keuntungan juga akan meningkat. Bagi peniaga baru, benda ini nampak pelik.. tapi, bagi peniaga yang berpengalaman, ia adalah perkara biasa yang perlu dilakukan.

Walaubagaimanapun, adalah lebih baik jika kita dapat KURANGKAN bajet marketing.. tapi, dapat hasilkan UNTUNG yang banyak. Kerana itulah, kita perlu belajar Facebook Sales Funnel..

Apa yang dimaksudkan dengan Facebook Sales Funnel? Baca artikel ni..

#2: SENTIASA REKRUT AGEN.

Sebagai owner produk, kita perlu buat marketing untuk rekrut agen.

Bukan buat marketing kejap-kejap, tapi KONSISTEN!

Ini kerana tak semua agen yang kita dapat tu AKTIF dan BERKUALITI. Mungkin dalam 10 agen yang kita dapat, hanya 3 agen je yang aktif. Yang lain.. TIDUR..!

Kalau agen tak aktif, camner nak hasilkan jualan.. kan?

Apabila kita dapat rekrut agen yang ramai dan berkualiti, ini dapat memudahkan kita untuk melakukan marketing dengan lebih sistematik. Kita akan dapat lebih fokus pada customer support, ia lebih penting daripada produk yang kita jual.

Pada peringkat permulaan, memang kita boleh lakukan marketing seorang diri.. tapi, apabila kita sudah ada agen, jualan yang dapat kita hasilkan juga adalah lebih banyak.

Inilah rahsia bagaimana owner produk hasilkan jualan jutaan ringgit dalam tempoh yang singkat.

#3: JAGA AGEN!

Dah dapat agen tu, jangan duduk rileks jer! Si owner produk pun kena buat kerja jugak..!

Ok, sekarang agen kita dah ramai. Lepas tu, apa yang perlu kita buat?

Kita perlu JAGA mereka! Guide mereka untuk lakukan marketing dengan cara yang betul dan berkesan. Dan paling penting, layan mereka macam kawan-kawan. Barulah mereka happy nak promot produk kita, betul tak?

Bagaimana kita promot produk tersebut, macam tulah yang kita perlu ajar pada agen kita.

“Apa yang saya perlu ajar pada agen saya?”

Anda boleh bantu agen dari segi:

  • Sediakan bahan-bahan marketing dengan secukupnya.
  • Buat kelas asas marketing.
  • Berikan skrip cara close sales prospek.
  • Beritahu apa strategi marketing selengkapnya

.. dan banyak lagi yang anda boleh lakukan.

#4: BERI INSENTIF/BONUS

Sekali-sekala, kita boleh berikan INSENTIF/BONUS pada agen-agen yang berjaya hasilkan jualan yang konsisten setiap bulan. Ini dapat buatkan mereka jadi lebih bersemangat dan bermotivasi untuk hasilkan lebih banyak jualan!

Kita juga boleh buat race supaya mereka berlumba-lumba promot produk dan generate high sales. Buat cabaran, apabila agen dapat capai jualan tertentu, berikan mereka hadiah dalam bentuk wang tunai atau barang fizikal.

Ikut kreativiti anda sendiri nak beri hadiah apa..

Untuk buat cabaran ini, owner produk perlu selalu update position jualan siapa yang hasilkan jualan TERTINGGI sehinggalah TERENDAH. Dengan cara ini, apabila agen melihat position jualan mereka.. pasti mereka akan jadi tercabar dan akan fikirkan bagaimana untuk kejar agen-agen lain yang berada di atas mereka.

Ia memang satu games yang menyeronokkan! Cubalah..!

#5: AJAR AGEN ‘MARKETING’!

Yup! Anda wajib ajar agen buat marketing..!

Kalau tak, bagaimana mereka nak buat sales, kan?

Tak semua agen yang rekrut tahu nak buat marketing. Mereka hanya tahu menjual.. menjual.. dan menjual!

Student-student Sifufbads yang buat sales bulanan 7 angka, semuanya ajar agen mereka marketing!

  • ajar agen buat FB ADS!
  • ajar tulis copywriting!
  • ajar nak jual produk!

dan banyak lagi…

Kalau anda tak ajar, memang susah nak capai jualan yang konsisten 5-6 angka sebulan.

#6: ‘INTEGRATION MARKETING’.

Cara ini hanya perlu digunakan apabila kita ingin kembangkan lagi bisnes kita. Tak wajib pun!

Tapi, pada peringkat permulaan.. kita perlu fokus pada 1-3 channel marketing je. Fokus pada channel marketing yang berikan result sahaja. Barulah kita tak bazirkan bajet iklan untuk channel marketing yang tak berkesan.

Banyakkan buat SPLIT TEST!

Gunakan segala channel marketing yang ada. Online, offline! Guna fb, email, blog, radio, paper, tv, booth, dll.

Kesannya bukan pada hasil jualan je, kredibiliti bisnes kita juga akan naik.. tapi, bajet yang diperlukan agak besar. Jadi, fikir masak-masak dulu ye…

#7: KREATIF DALAM ‘MARKETING’.

Ia bukan perkara yang mudah dilakukan, tapi ia perlu dilakukan..

Especially online. Pesaing bisnes ramai, jadi kita kena KREATIF dan UNIK dalam marketing. Barulah kita boleh menonjol berbanding pesaing.

Bagaimana cara nak kreatif dalam marketing..?

Sebelum nak buat marketing, anda perlu tahu dulu bagaimana apa itu marketing?

“Marketing adalah proses menjual produk pada audiens yang betul!”

Kalau ini jawapan anda.. SALAH!

Marketing bukannya proses untuk menjual! Ia adalah proses untuk BERITAHU dan INGATKAN mesej kita pada audiens dan channel yang betul mengenai bisnes kita.

Itulah maksud sebenar marketing!

#8: KONSISTEN DALAM ‘MARKETING’.

Jangan jadi macam biskut “chipsmore”. Kejap ada, kejap takde. Marketing perlu konsisten, barulah ianya membantu bina POPULARITI dan TRUST..

Kenapa perlu konsisten?

Kerana manusia mudah lupa! Cuba lihat di sekeliling anda, berapa banyak iklan yang anda nampak dalam sehari?

.. 10 iklan?

.. 30 iklan?

.. 100 iklan?

Mungkin lebih, mungkin kurang.. cuma anda perasan atau tak jer…

Apa yang saya nak tekankan adalah, setiap hari kita dikelilingi dengan pebagai jenis iklan sehingga kita jadi BOSAN dan abaikan iklan tersebut.

Sebab itulah, kita perlu bina iklan yang berbeza dari iklan yang lain.. kemudian, lakukan pemasaran secara KONSISTEN!

#9: BINA ‘FOLLOWERS’.

Followers adalah audiens yang sudah kenal kita..

Mereka mungkin audiens yang kenal kita melalui facebook, emel, kedai, dan rakan mereka, dll..

Sangat penting untuk bina followers kerana lebih mudah menjual pada audiens yang sudah kenal kita berbanding audiens yang belum kenal kita.

Jadi, binalah audiens yang bakal jadi PROSPEK dan CUSTOMER anda. Tak kiralah sama ada ianya database phone, emel database, fans, insta followers, blog followers, dll..

Mereka inilah yang akan membantu untuk bangunkan bisnes kita.

#10: ‘RETARGETTING’.

Ya, buat retargetting dalam online marketing ni. Ada fans? Anda boleh tarik mereka menjadi customer. Ada pelawat web? Cari mereka balik dengan kaedah retargetting..

“Camner nak buat retargetting?”

Di Facebook, ada 2 cara yang boleh kita gunakan:

  1. Buat Like Marketing, dan target iklan pada fans. Baca ARTIKEL INI untuk tutorial cara buat Like Marketing.
  2. Bina satu web/ecommerce/minisite, kemudian letak kod Website Custom Audience (WCA)dalam web tersebut. Anda boleh baca tutorial cara bina Website Custom Audience DI SINI.

Dengan lakukan retargetting, kita boleh sasarkan iklan pada audiens yang pernah jadi customer kita. Jadi, kerja-kerja menjual akan jadi lebih mudah.

#11: ‘REPEAT ORDER’.

Apabila kita sudah ada customer, sangat penting untuk kita menjaga mereka. Kita perlu galakkan customer sedia ada membeli lagi atau lakukan repeat order.

.. Berikan mereka offer menarik.

.. Buat follow up!

.. Tanya khabar.

dan banyak lagi!

Cuba fikirkan jalan bagaimana nak tarik customer untuk lakukan pembelian berkali-kali.

Jangan biarkan pelanggan lama lari dari kita! Nak cari pelanggan yang baru perlukan kos yang tinggi. Jadi, adalah lebih baik kita fokus pada pelanggan sedia ada.

Artikel berkaitan – 5 Cara Pakar Gunakan Untuk Dapatkan Pelanggan ‘Repeat Order’

#12: REFERRAL.

Apa kata minta customer perkenalkan produk anda kepada rakan-rakan mereka.. kemudian, berikan mereka insentif seperti, mereka akan dapat 1 produk percuma jika mereka dapatkan 1 pelanggan untuk anda.

Gunakan ayat seperti ini:

As salam tuan,

terima kasih kerana telah membuat pembelian produk saya kelmarin.

Saya nak minta tolong boleh tak?

Jika tuan suka dengan produk saya, boleh tak rekemen produk tersebut pada kawan-kawan yang mungkin berminat juga?

Saya akan berikan 1 produk percuma kepada tuan untuk setiap 1 kawan yang tuan rekemen sebagai hadiah. Syaratnya, kawan tuan mesti membeli produk tersebut.

Reply mesej ini jika tuan berminat..

Terima kasih.

#13: DAPATKAN ‘FRESH TESTIMONIAL’.

Testimoni sangat penting dalam promosikan sesuatu produk! Ya, sangat penting..!

Kalau takde testimoni, sangat susah untuk menjual produk kita. Sebab, prospek lebih percayakan feedback dari orang ketiga. Itulah manusia, konsep ini tak akan pernah berubah sampai bila-bila.

Dan testimoni mestilah updated! Jangan lupa, orang membeli kerana RESULTS..!

“Mana saya nak dapatkan testimoni pelanggan”

Pergilah tanya mereka!

.. Tanya di WHATSAPP.

.. Tanya di PM.

.. Tanya di EMEL.

.. Tanya di TELEFON.

Apa lagi..?

Ikutlah bagaimana caranya, asalkan anda dapat testimoni mereka.

#14: ‘SOCIAL PROOF’!

Apa benda social proof ni?

Contoh mudah,

Jumlah fans adalah social proof. Jumlah komen yang tinggi pada post di FB juga adalah social proof! Ianya mampu pengaruhi prospek-prospek baru..

Camner nak tingkatkan social proof?

  • tingkatkan komen pada post
  • banyakkan gambar testimonial – printscreen, gambar, video
  • tunjukkan gambar stok..gambar pelanggan dtg kedai..
  • buat album koleksi testimonial..

“Kenapa kita perlu ada social proof ni?”

Inilah psikologi manusia!

Orang lebih mudah tertarik pada kawasan yang ramai orang.

Sebab apa?

Kerana, orang akan tertanya-tanya kenapa kawasan tersebut ramai orang. Apa yang buatkan ramai orang datang ke kawasan tersebut? Mesti best, kan?

Ok, sekarang.. bagaimana cara nak TARIK ramai orang datang ke kedai/fanpage kita?

  • Berikan FREE GIFT.
  • Berikan OFFER terhad.

Ini adalah salah satu strategi marketing! 

Kalau tak percaya, cubalah guna…

#15: TINGKATKAN BAJET MARKETING!

Ada orang tanya,

“Bila waktu yang paling sesuai untuk tingkatkan bajet iklan?”

Memang bagus nak tingkatkan bajet iklan, tapi bukan saje-saje!

Bukan setiap masa kita boleh tingkatkan bajet iklan. Ada masa tertentu jer..

  • Hari gaji, hujung bulan. Ni semua orang tahu, waktu semua orang duit masuk dalam akaun.
  • Pada bulan ramadhan, ramai orang shopping makanan untuk berbuka puasa dan beli barang raya.

Ini antara waktu demand adalah paling tinggi! Tapi, tak semua bisnes sama waktu demand-nya.

Sebagai peniaga, kita perlu TEST sendiri bila waktu yang paling banyak hasilkan jualan.

..

Tu lah.. sebahagian tips yang dapat dikongsikan.

Selamat beramal!

Sumber ARtikel : https://sifufbads.com/blog/tips-fb-ads-2/15-tips-marketing-untuk-owner-produk/

You may also like...

957 Responses

  1. It’s the best time to make some plans for the
    future and it is time to be happy. I have read this
    post and if I could I wish to suggest you few
    interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring
    to this article. I want to read even more things about it!

  2. I haven’t checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last few posts are good quality so I guess I’ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

  3. Nice post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day.

    It will always be useful to read through content from other authors and practice
    a little something from other sites.

  4. Hi, I do believe this is an excellent blog.

    I stumbledupon it 😉 I am going to come back yet again since I book marked it.
    Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

  5. DouglasTaumb says:

    [url=http://sports.mcvane.ge/user/stapelceacur1984/]whyblackpeoplemeethere[/url]

  6. AlvinkaB says:

    [url=http://tax8.net/home.php?mod=space&uid=163945&do=profile&from=space]datingonline.us.com[/url]

  7. Aaronutity says:

    wh0cd280406 [url=http://kamagraonline18.us.com/]order kamagra[/url]

  8. Michaelblook says:

    [url=http://5imeet.com/x/home.php?mod=space&uid=578241]adultdating.us.com[/url]

  9. Michaelmap says:

    wh0cd137408 [url=http://buytoradol.doctor/]buy toradol[/url] [url=http://sildenafilnopresription.doctor/]sildenafil 100mg price[/url] [url=http://buycafergot.doctor/]buy cafergot online[/url]

  10. Alfredmappy says:

    wh0cd280406 [url=http://kamagraonline18.us.com/]kamagra chewable[/url]

  11. Aaronutity says:

    wh0cd280406 [url=http://bupropion.science/]Bupropion[/url]

  12. Larryvep says:

    [url=http://www.skrzeszew.osp.org.pl/profile.php?lookup=12199222]cash-for-old-car.com[/url]

  13. Archieciz says:

    [url=http://34782.ru/user/litinrymar1971/]datingsiteswithfreetrials.us.com[/url]

  14. Altonrix says:

    [url=http://stereomanclub.ru/index/8-25933]datingsiteswithfreetrials.us.com[/url]

  15. Aaronutity says:

    wh0cd65909 [url=http://cafergot2018.us.com/]BUY CAFERGOT[/url]

  16. Aaronutity says:

    wh0cd65909 [url=http://kamagra18.us.com/]kamagra 100mg oral jelly[/url]

  17. CharlesMar says:

    wh0cd208907 [url=http://prednisolonebestprice.us.com/]Prednisolone[/url]

  18. Aaronutity says:

    wh0cd137408 [url=http://furosemide2018.us.com/]furosemide[/url]

  19. Michaelmap says:

    wh0cd280406 [url=http://buyalbendazole.doctor/]albendazole[/url] [url=http://generictretinoin.doctor/]tretinoin cream[/url]

  20. AlvinkaB says:

    [url=http://bbs.xdoumi.com/space-uid-793317.html]kimberlymackbeautystudio.com[/url]

  21. Aaronutity says:

    wh0cd208907 [url=http://buy-kamagra.us.org/]kamagra oral jelly 100mg[/url]

  22. DennisZoolo says:

    [url=http://school22-tmn.ru/user/bonranidoor1984/]karenmillenbeauty.com[/url]

  23. Aaronutity says:

    wh0cd208907 [url=http://buy-clomid.us.org/]CLOMID[/url]

  24. BillySnunc says:

    wh0cd208907 [url=http://lexapro18.us.com/]lexapro[/url]

  25. Robertfef says:

    [url=http://www.eng.azrip.net/user/ineninmal1976/]prettywittythings.com[/url]

  26. Aaronutity says:

    wh0cd208907 [url=http://kamagraprice18.us.com/]kamagra[/url]

  27. BrettAmake says:

    wh0cd208907 [url=http://buy-kamagra.us.org/]kamagra jelly usa[/url]

  28. BrettAmake says:

    wh0cd208907 [url=http://bupropion.science/]bupropion hcl 100mg[/url]

  29. Michaelmap says:

    wh0cd65909 [url=http://genericindocin.doctor/]indocin[/url] [url=http://buydiflucan.doctor/]diflucan[/url]

  30. Michaelmap says:

    wh0cd137408 [url=http://buytofranil.doctor/]buy tofranil[/url]

  31. Aaronutity says:

    wh0cd280406 [url=http://tetracycline18.us.org/]BUY TETRACYCLINE[/url]

  32. TravelShadow says:

    It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be
    happy. I have read this post and if I could I want to
    suggest you some interesting things or advice.
    Perhaps you can write next articles referring to this article.
    I desire to read more things about it!

  33. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
    I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the
    blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

  34. Gar222013 says:

    Woah! I’m really enjoying the template/theme of this blog.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s tough to get that “perfect balance” between usability
    and visual appearance. I must say you have done a amazing job with
    this. Additionally, the blog loads super fast for me on Opera.
    Superb Blog!

  35. NeenaP410 says:

    Wonderful work! That is the kind of information that are meant to be shared across the internet. Shame on Google for no longer positioning this put up upper! Come on over and seek advice from my site . Thank you =)

  36. I added a new list. As you’ll see it’s bigger than most of them. I hope you all have had a great week!

  37. AlvinkaB says:

    [url=http://gestalt.dp.ua/user/ennebsetil1986/]ratingdatingsites.us.com[/url]

  38. Thanks , I’ve just been looking for information approximately this subject for a long
    time and yours is the greatest I’ve discovered so far.
    However, what about the conclusion? Are you positive concerning the
    supply?

  39. Are you searching for a date? If so, there’s just one place where you should go. https://t.irtyc.com/vb8tffw9ts?aff_id=29696&offer_id=3785&nopop=1 has more horny singles than any other place online. You can go there and hook up immediately. These are the type of singles who like to have some fun in the sack. Get laid today and put a big smile on your face tonight.

  40. Just imagine for a second if you could get into the mind of a millionaire. Think of all the things that you could learn. Well, you actually can do just that. A millionaire is giving away all of his secret right on the internet. You don’t even need to leave the house to learn what made him rich. All it takes is visiting http://e31a67zd-ccr7u13el2cflqp0d.hop.clickbank.net He will literally teach you all of the secrets to making money. Don’t you think it’s time that you earned the living that you deserve? Change your life today by simply following the link above. Do it for yourself and everyone that you care about.

  41. Are you the type who likes to hangout on social media? Have you ever thought about making it a career? You can help promote their business using social media. This means you can do what you already love doing and make money at it. Does this sound like something you’d like to do? If so, then check out http://d526fc0l5b3nfyfg3bx3sfpbkq.hop.clickbank.net/ You can help people and make some money in the process. You already hang out at social media sites. Why not make a few bucks doing it?

  42. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog
    that’s both equally educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head.
    The issue is something which not enough people are speaking intelligently about.
    I am very happy that I stumbled across this during my search for something relating to this.

  43. Hi there it’s me, I am also visiting this web page daily, this website is truly pleasant and the viewers are truly sharing nice
    thoughts.

  44. savelution says:

    I have to admit that I enjoyed this article. Really informative article post.Really looking forward to read more.. Keep on posting!

  45. I was wondering if you ever thought of changing the page layout of your website?
    Its very well written; I love what youve got to say. But maybe
    you could a little more in the way of content so people could
    connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.
    Maybe you could space it out better?

  46. Simply want to say your article is as amazing. The clearness to your
    post is simply cool and that i could suppose you’re knowledgeable on this subject.
    Fine together with your permission let me to seize your feed to keep up to date with approaching post.

    Thanks one million and please carry on the gratifying work.

  47. Bursa Metro Evden Eve Nakliyat
    Merhabalar. Yeni bir iş yerine veya yeni bir eve taşınmak her ne kadar sevindirici bir durum olsa da bazen eşya taşıma sırasında zorluklarla karşılaşmayın asansörlü nakliyat ve hasara karşı korkmalı paketleme hizmetlerimile siz müşterilerimizin hizmetindeyiz

  48. StephenZenia says:

    здесь на интернет-ресурсе http://people4people.ru/ собран огромный набор последних новостей о туризме.

  49. When some one searches for his necessry thing, thus he/she wants to
    be available that in detail, therefore that thing is maintained ovger
    here.

  50. What i do not understiod is inn truth how you’re
    no longer actually much more smartly-favored thazn you might be
    right now. Yoou are so intelligent. You realize therefore
    significantly in terms of this matter, madce me for my part believe it from numerous varied angles.
    Its like women andd men don’t seem to be fascinated unless it is one thing to do
    with Lady gaga! Your individual stuffs great. All the time care
    for iit up!

  51. Thank you a lot foor sharing this with all people you actually know what you’re speaking approximately!

    Bookmarked. Kindly also consult with my web site
    =). We could have a link exchange contract among us

  52. ankara deha nakliyat firmansı. ankara evden eve nakliyat ev ofis taşımacılığı, şehiriçi şehirler arası nakliyat, eşya depolana hizmetlerini kusursuz olarak uzman kadromuzla 7/24 hizmetimizdeyiz ankara deha nakliyat firması…

  53. You’re looking to get laid. All you want to do is fuck right this very second. You can do just that at this dating site. You won’t be looking through hundreds of profiles of prudes. These are the kind of girls that you can get your dick wet into. Don’t jerk off to porn. Instead, visit https://t.hrtye.com/lw2c5cw328?aff_id=29696&offer_id=5604&nopop=1 and get laid. Fuck that pretty princess you’ve always been dreaming about. You’ll bust your nut in no time flat after joining this site.

  54. Jonah Nasson says:

    Great post. I am facing many of these issues as well..

  55. ปั้มไลค์ราคาถูก, กด Like, ปั้มไลค์รูป Facebook, บริการปั้มไลค์ฟรี, บริการเพิ่มไลค์เฟสบุ๊คให้แฟนเพจ, ไลค์คนไทย 100%, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจ เป็นการโปรโมทแฟนเพจ เพื่อเพิ่มยอดขายสินค้าได้, จ้างเพิ่มไลค์, ปั้มไลค์เพจ, รับทำเพจสินค้าพร้อมยอดไลค์, เพิ่มไลค์เพจ ราคาถูก, กดไลค์, ปั้มไลค์ง่ายๆ, จ้างไลค์, รับเพิ่ม Like Fanpage Facebook ราคาพิเศษ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการเพิ่ม Like Fanpage ให้ดูเป็นความน่าเชื่อถือของร้าน, บริการเพิ่ม Like ให้แฟนเพจของคุณ โดยทีมงานระดับมืออาชีพ ในระยะเวลาอันสั้นและราคาถูก รับประกันไลค์จากคนไทย 100%, กดไลค์แฟนเพจ, Like Fanpage, จ้างกดไลค์, ปั้มไลค์ฟรี, เพิ่มไลค์คนไทย, รับจ้างกดไลค์, เพิ่มไลค์, ปั้มรูป, ปั้มเพจ, ไลค์แฟนเพจ, รับสร้างแฟนเพจพร้อมยอดไลค์, รับไลค์แฟนเพจ, ปั้ม Like ฟรี, รับเพิ่มไลค์, รับจ้างเพิ่มไลค์, ปั่นไลค์, ปั้มไลค์เพจฟรี, รับทำเพจเฟสบุ๊ค, ปั้มไลค์ ในโทรศัพท์, รับปั้มไลค์เพจ, ปั้มไลค์สถานะ, เพิ่มไลค์แฟนเพจ, Auto Like, ปั้มไลค์เพจ Facebook, รับเพิ่มไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, รับจ้างปั้มไลค์, ปั้มไลค์มือถือ, บริการปั้มไลค์แฟนเพจฟรี, ปั้มเพจเฟสบุ๊ค, ปั้มไลค์ Facebook, Up Like Fanpage, รับทำไลค์ครบวงจร, การเพิ่ม Like เป็นการเพิ่มโอกาสทางการขายสินค้าของคุณนั่นเอง ด้วยงานบริการเพิ่มไลค์แฟนเพจระดับมืออาชีพ ประสบการณ์การทำงานหลายปี, Pump Like, ปั้มเพจ เหมาะสำหรับผู้ที่ต้องการยอดไลค์เพจเพจเยอะๆ, เพิ่มไลค์แฟนเพจ ราคาถูก, ปั้มไลค์, ปั้มไลค์เฟสบุ๊ค, ปั้มยอดไลค์เป็นคนไทย 100%, จ้างปั้มไลค์, กดไลค์รูป, ไลค์เพจ, ไลค์แฟนเพจเฟสบุ๊ค, จ้างไลค์รูป, ปั้มไลค์ครบวงจร, ไลค์แฟนเพจได้สูงสุดหนึ่งล้านไลค์, ไลค์แฟนเพจราคาถูก, แฟนเพจพร้อมยอดไลค์, ซื้อไลค์แฟนเพจ, เพิ่ม Like, Add Like Fanpage, บริการเพิ่มไลค์แฟนเพจฟรี, ปั้มไลค์รูปเฟส, ปั้มไลค์ทั่วไป, รับปั้มไลค์รูป, รับ Like Fanpage, ปั้มโพสต์, เพิ่มไลค์เพจ, โกงไลค์, รับทำไลค์แฟนเพจจำนวนมาก, ปั้มไลค์รูป, เพิ่มไลค์ฟรี, ปั้มไลค์แฟนเพจ, รับไลค์ครบวงจรทั่วไทย, ปั้มไลค์เพจคนไทย

  56. Are you searching for a little live cam fun? If so, then you definitely need to check out https://t.irtyc.com/3l5f0asadc?aff_id=29696&offer_id=3664&nopop=1 This is by far the hottest cam site ever. You’ll find plenty of horny girls who love to get down right dirty. This is the kind of dirty that will leave you smiling from ear to ear. Meet girls online who are even more horny than you are. That’s what this is all about. Check it out now and prepare to have an amazing time.

  57. ปั้มไลค์, ปั้มไลค์แฟนเพจ, Hack Like Facebook, แฮกไลค์, ระบบเพิ่มไลค์, ออโต้ไลค์, Auto Like, เว็บปั้มไลค์, ปั้มไลค์, ปั้มไลค์คอมเม้น, ปั้มไลค์รูปภาพ, ปั้มไลค์

  58. ซื้อไลค์, รับจ้างกดไลค์แฟนเพจ, รับเพิ่มยอดไลค์แฟนเพจ, ปั้มไลค์เพจคนไทยราคาถูก, รับปั้มไลค์

  59. Hi there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any tips?

  60. BotLike says:

    Autoliker, Photo Liker, Fb Autoliker, Autoliker, Auto Liker, facebook auto liker, autoliker, Photo Auto Liker, auto liker, Facebook Autoliker, autolike, Autoliker Facebook, Status Liker, Working Auto Liker, Status Auto Liker, auto like, Facebook Liker, Auto Like, Facebook Auto Liker, Increase Facebook Likes

  61. Dmca says:

    Great post. I was checking continuously this weblog
    and I’m impressed! Very useful information specially the last
    part 🙂 I maintain such information much. I used to be seeking thi certain information for a very long time.
    Thank you and good luck.

  62. Antalya havaalanı transfer, alanında hizmet veren Antalya Transfer CLK Firması transfer servis araçlarıyla konforlu ve güvenli yolculuğu hesaplı fiyat politikasıyla beraber müşterilerine en iyi şekilde sunmaktadır.

    Araç filomuza kattığımız hem VIP hemde STANDART servis araçlarımızla misafirlerimizi Antalya havalimanından alarak istedikleriyle lokasyona transferlerinde hizmetinizdeyiz. Antalya havalimanı transferinde saat ve zaman önemli olduğu için misafirlerimiz asla beklemezler ve randevularına geç kalmazlar.
    Antalya Transfer CLK Firması olarak mutlu tatiller dileriz

  63. Yes! Finally someone writes about keyword1.

  64. J&Bexchnage says:

    After looking at a feww oof the blog articls on your website, I seriously like your technique of wrifing
    a blog. I saved iit to my bookmark site list and will be checking back soon. Take
    a look at my website as well and let me know what you think.