Cara Memulakan Perniagaan atau Bisnes Yang Mudah dan Menguntungkan

Ramai antara kita, setelah menghabiskan pengajian di Universiti akan bermula dengan menghantar resume ke banyak syarikat dan menghadiri pelbagai temuduga. Namun kekadang itu tak ada satu pun syarikat yang menerima permohonan anda untuk mengisi jawatan kosong.

Mungkin Tuhan tentukan anda untuk merebut peluang dengan memulakan perniagaan berbanding dengan kerja makan gaji.

Sedar atau tidak, dunia sekeliling kita telah banyak berubah. Kerja makan gaji bulan lagi satu cara yang stabil untuk mendapat pendapatan. Anda juga terpaksa bersaing dengan jutaan orang lain yang juga mempunyai ijazah seperti anda dengan grade yang lebih tinggi. Ada pula mereka yang kaya dengan pengalaman.

Dan menjadi usahawan pula, tidak semestinya anda menjadi usahawan sepenuh masa. Boleh jadi anda bekerja makan gaji sambil mempunyai perniagaan sampingan. Saya sendiri kenal ramai pelanggan kami di Pusatborong.com yang bekerja makan gaji dengan gaji RM 2000-3000 tetapi mereka mempunyai pendapatan sampingan yang mencecah sehinggan RM 15,000 hanya dengan menjual produk secara sampingan.

Dan memulakan perniagaan bukanlah satu pekerjaan yang begitu susah sehingga anda tidak akan mampu lakukannya. Ada budak belasan tahun yang memulakan perniagaan, ada ibu tunggal yang berjaya dalam perniagaan dan ada pesara kerajaan yang menjadi jutawan dalam perniagaan.

Jika dilihat pada semua senario ini, tidak mustahil juga anda juga akan berjaya dalam dunia perniagaan jika anda mempunyai keinginan. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.

Saya akan terangkan dalam artikel ini apa persediaan yang anda perlukan untuk ini.

1. Menyesuaikan diri dengan realiti baru.

Pertama sekali anda perlu menyesuaikan diri anda dengan realiti perniagaan pada hari ini. Jika dahulu kebanyakkan persaingan adalah dikalangan syarikat-syarikat besar. Kini dunia telah menjadi satu ruang tanpa sempadan yang rata. Persaingan berlaku antara syarikat kecil dan besar. Malah dalam sesetengah keadaan syarikat kecil lebih mendapat perhatian pelanggan berbanding dengan syarikat besar.

Jadi anda tidak perlu risau tentang persaingan. Anda dan orang lain mempunyai peluang yang sama. Apa yang anda perlukan adalah untuk menjadi seorang yang sentiasa belajar dan meningkatkan kemahiran anda dalam bidang yang anda ingin ceburi.

Ingat juga, maklumat adalah faktor besar untuk kita mendapatkan peluang. Jadi sentiasa sesuaikan diri dengan realiti baru samada dari segi pemasaran, kehendak pasaran dan pengetahuan mengenai produk jualan.

2. Jangan cari kerja kosong, mulakan mencari peluang 

Lihat apa yang anda mampu lakukan sebagai seorang pekerja dan ubah kemahiran itu menjadi sebuah tawaran perniagaan. Jika anda ingin mencari kerja sebagai pereka design grafik, kenapa tidak tawarkan perkhidmatan merekabentuk logo kepada syarikat lain ? Jika anda seorang yang mahir menaip, tawarkan perkhidmatan menaip kepada mereka yang memerlukan. Tidakkah ini sama seperti anda bekerja ?

Setiap orang termasuk anda mempunyai kemahiran, pengetahuan dan pengalaman dalam sesuatu yang unik. Cumanya ramai orang yang bekerja makan gaji tidak pernah mendalami perkara ini. Cuba tanya diri anda, apakah yang anda boleh buat dengan baik ? Jika tidak ada jawapan, cuba tanya rakan-rakan anda atau pekerja di tempat lama anda. Mungkin mereka boleh membantu anda mendapatkan jawapannya.

Jika anda masih tidak menemuinya.. Tidakkah anda boleh mengajar sesuatu yang mudah. Seperti mengajar murid darjah satu matematik ? Jika ya. Anda sudah ada sesuatu yang anda boleh dijadikan servis untuk memulakan perniagaan. (Untuk pengetahuan anda, semua ibubapa boleh mengajar matematik kepada murid darjah 1, tetapi mereka tidak mempunyai masa. Jadi ini akan menjadi peluang kepada anda.)

Apa barangan yang anda ada ?

Cuba fikir apa barangan yang anda ada untuk dijual ? Saya bukan maksudkan barangan yang anda gunakan setiap hari. Maksud saya barangan yang anda boleh dapat dengan mudah atau murah berbanding dengan harga pasaran. Anda boleh mulakan dengan barangan yang ada di dalam portal Pusatborong.com ini. Mulakan dengan produk yang kosnya rendah terlebih dahulu untuk meminimakan modal anda.

Dengan modal yang rendah, anda boleh memahami logik perniagaan dengan mudah dan anda juga dapat mengandakan wang anda dengan cepat. Untuk menggandakan wang anda daripada RM 500 menjadi RM 5000 dan seterusnya menjadi RM 10,000 hanya akan memakan masa dalam 6 bulan sahaja jika anda komited dan fokus. Anda akan mendapat keuntungan daripada perbezaan harga beli dan jual barangan tersebut.

4. Siapa yang anda kenal ?

Anda mungkin fikir anda perlu kenal Perdana Menteri untuk berjaya. Namun anda salah. Semua orang disekeliling anda adalah faktor anda untuk berjaya dalam perniagaan. Perdana Menteri bukanlah orang yang tepat.

Perhubungan antara manusia adalah salah satu aset yang paling penting bagi mana-mana individu yang ingin memulakan perniagaan.

Senaraikan 100 orang yang anda kenal. Mulakan untuk berjumpa mereka setiap hari dan beritahu sedikit sebanyak mengenai perniagaan yang anda mulakan. Jika anda berjumpa dengan 3 orang sehari. Anda perlukan lebih 3 bulan untuk menghabiskan berjumpa dengan senarai 100 orang tadi.

Dengan berjumpa mereka, anda sebenarnya telah meletakkan perkhidmatan anda dalam minda mereka. Mereka akan terfikir kepada servis yang ditawarkan ini jika mereka memerlukan. Ataupun mereka akan memperkenalkan anda kepada rakan mereka. Kaedah jumpa 100 orang ini adalah kaedah yang paling berkesan untuk memulakan pemasaran perniagaan.

5. Apa peluang yang ada untuk anda ambil ?

Setiap orang mempunyai masalah. Setiap orang mencari penyelesaian kepada masalah mereka. Begitu juga apabila berlaku satu-satu krisis atau bencana. Ia menyebabkan ramai orang terlibat dalam masalah. Namun dalam masa yang sama, ia juga membuka pintu peluang kepada orang lain.

Ini sama juga dengan minat masyarakat. Semua kita mempunyai minat dan kita sering juga terikut-ikut dengan minat orang ramai kerana ini adalah sesuatu yang seronok untuk dilakukan secara bersama. Jadi setiap fenomena sesuatu minat ini sebenarnya akan memberi peluang kepada usahawan.

Contohnya apabila fenomena Selfie melanda Malaysia dengan semua orang daripada Perdana Menteri sehinggalah ke artis-artis sedang gila dengan fenomena selfie ini, anda sebenarnya boleh menjual Monopod atau Selfie Stick ini.

http://pusatborong.com/monopod-murah-malaysia

Harga kos hanya RM 25.00
Harga Jualan sekitar RM 55.00

Untung anda : RM 30.00 bagi setiap unit.

Semua yang berlaku disekeliling kita sebenarnya adalah peluang berharga untuk kita yang ingin berniaga untuk membuat pendapatan. 90% daripada usahawan adalah orang yang bermula daripada bawah. Namun hari ini mereka hidup kaya-raya.

Oh ya, di bawah ini gambar Tun Mahathir Selfie bersama peminat beliau. He he he

6. Terima bahawa anda bertanggungjawab terhadap realiti anda

Kita hidup dengan membuat pelbagai pilihan. Pilihan ini akan bertukar menjadi realiti. Setiap yang berlaku dalam hidup kita adalah hasil daripada salah satu pilihan yang telah kita buat. Jika anda memilih untuk tidak membuat sebarang pilihan sekalipun, ini bermaksud anda membuat pilihan untuk tidak membuat pilihan. Ia juga satu pilihan.

Ramai orang mengaku bahawa mereka memilih jalan hidup mereka. Namun mereka ini sering menyalahkan orang lain atas masalah yang mereka hadapi. Mereka ini biasa menyalahkan kerajaan, ibubapa, cuaca, keadaan trafik dan pelbagai benda lain kecuali diri mereka.

Anda tidak seharusnya mengambil sikap ini. Anda harus menerima tanggungjawab atas semua perkara yang terjadi kepada diri anda. Samada anda terlibat secara langsung atau tidak, samada baik atau buruk. Semuanya berlaku kerana pilihan anda. Dengan menerima tanggungjawab ini, bermulalah kehidupan anda yang berjaya.

7. Mencapai Destinasi Cita-cita Anda

Tanggungjawab yang anda pikul dalam langkah ke-6 tadi akan membawa anda untuk menjadi seorang yang berbeza dengan orang lain dari segi minda, semangat dan cara kerja. Anda tidak lagi perlu risau mengenai masa depan. Anda hanya perlu fokus untuk membangunkan kemahiran anda yang sedia ada dan mempelajari kemahiran baru setiap hari demi perniagaan anda. Lebih banyak kemahiran dan ilmu yang anda pelajari, lebih tinggi peluang anda untuk mendapatkan pelanggan dan jualan yang lebih tinggi.

Kesimpulan

Kini anda bukan lagi seorang penganggur yang sedang mencari kerja. Anda kini mempunyai tujuan jelas untuk berjaya dalam perniagaan. Namun anda juga perlu ingat, tidak ada rahsia atau jalan singkat untuk berjaya dalam apa saja. Anda perlu kerja keras, bertanggungjawab dan sentiasa berfikiran positif.

Anda sudah tahu cara untuk berjaya. Kini anda perlukan satu perancangan untuk memulakan gerak kerja anda. Mulakan sekarang dengan pusatborong.com

Sekian, terima kasih

Shahabudeen Jalil

Sumber Artikel : http://pusatborong.com/index.php?route=news/article&news_id=10

You may also like...

130 Responses

 1. Ronaldrof says:

  [url=http://www.news-for-woman.ru/user/unprognasu1986/]bestonlinewebcam.us.com[/url]

 2. JerryWaink says:

  [url=http://www.puissance-foot.fr/profile.php?id=65769]camsites.us.com[/url]

 3. DouglasKiz says:

  [url=http://foodcool.16mb.com/user/adecforha1972/]girlmeetsbulgari[/url]a

 4. DouglasTaumb says:

  [url=http://lazienkiportal.pl/forum/member.php?action=profile&uid=73362]girlmeetsbulgari[/url]a

 5. Coreymok says:

  [url=http://thetaxforum.co.uk/member.php?action=profile&uid=1464618]camsites[/url]

 6. Fedorsaw says:

  Если с момента погашения прошло 3 года и более, забудьте про возврат какихлибо средств – все сроки исковой давности уже кредит наличными иркутск по паспорту забудьте, что претендовать можно только на часть страховой премии с даты факти.. Кредит на любые цели. Потребительский кредит без обеспечения. На оплату образования по основным программам среднего профессионального образования..

 7. RodgerHooms says:

  [url=https://www.snaptracker.org/]download program + for hacking snapchat[/url] – program + for hacking snapchat, track snapchat messenger

 8. Ivanbrers says:

  Чтобы купить форд фокус в кредит воспользуйтесь кредитным калькулятором прямо на сайте. Выгодное автокредитование от деньги без проверок ставки банков.. Количество рефинансируемых кредитов не ограничено. Не требуется согласия стороннего банка на рефинансирование кредита..

 9. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how can we communicate?

 10. Korot.Ira says:

  Мой любимый Букинг закрыл продажи по Крыму. Как теперь бронировать Отели в Крыму?
  Я пользуюсь mybookit.ru

 11. Thanks for a marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you can be a great author.I will ensure that I bookmark your blog and may come back someday. I want to encourage you to definitely continue your great posts, have a nice morning!

 12. It is truly a nice and helpful piece of info. I’m satisfied that you simply shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

 13. macbook says:

  I was curious if you ever considered changing the structure of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 pictures. Maybe you could space it out better?

 14. RalphJep says:

  Kindle fire hd 2013 manual
  Plantronics voyager legend bluetooth manual
  2014 arctic cat wildcat trail manual muscle
  Tirarsi il latte manualmente video editor
  Manual disk partitioning guide for linux mint 14
  Brother dcp 377cw manual transmission
  Casio chr 100 1v manual arts

 15. Glad to be one of several visitors on this awing internet site : D.

 16. I love the info on your website. Thanks for your time.

 17. Love the site– very individual friendly and whole lots to see!

 18. You’ve gotten great info these.

 19. I’ve recently started a blog, the info you provide on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 20. Thanks for sharing your neat web-site.

 21. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your web site is great, let alone the content!

 22. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Terrific blog and superb design and style.

 23. Movie Actors says:

  Good day! I could have sworn I’ve been to this site before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 24. Wow, gorgeous website. Thnx …

 25. I went over this website and I conceive you have a lot of good info , saved to bookmarks (:.

 26. Thanks really beneficial. Will share site with my good friends.

 27. You’re a really beneficial site; could not make it without ya!

 28. Great website! It looks very professional! Maintain the great job!

 29. Maintain the helpful job and delivering in the group!

 30. Maintain the exceptional work !! Lovin’ it!

 31. Thanks meant for providing these amazing content.

 32. Keep up the remarkable work !! Lovin’ it!

 33. I love browsing your web site. Thanks for your time!

 34. Thanks a ton for sharing this awesome web page.

 35. How are you, great web page you have presently.

 36. I got what you intend, regards for posting.Woh I am delighted to find this website through google. “I would rather be a coward than brave because people hurt you when you are brave.” by E. M. Forster.

 37. I enjoy this site – its so usefull and helpfull.

 38. Sustain the awesome work !! Lovin’ it!

 39. Regards for sharing this fantastic site.

 40. frases osho says:

  Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 41. Some really nice stuff on this website , I love it.

 42. Stewart says:

  I love what you guys tend to be up too. This kind of
  clever work and coverage! Keep up the excellent
  works guys I’ve added you guys to our blogroll.

 43. Hi my loved one! I wish to say that this post is awesome, nice written and come with almost all important infos. I¦d like to peer extra posts like this .

 44. look here says:

  I am not rattling fantastic with English but I line up this very leisurely to understand.

 45. seo malaysia says:

  I have recently started a website, the information you offer on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

 46. Thank you for sharing with us, I believe this website really stands out : D.

 47. hello there and thanks for your info – I have certainly picked up something new from proper here. I did however expertise a few technical issues the usage of this website, as I experienced to reload the web site lots of instances prior to I may just get it to load correctly. I had been considering if your web host is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances occasions will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can glance out for much extra of your respective fascinating content. Make sure you replace this again very soon..

 48. seo malaysia says:

  It is actually a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 49. I like this site because so much useful stuff on here : D.

 50. medical insurance for low income medical insurance medical insurance plans for individuals [url=https://medicalinsurance.us.com]medical insurance plans for individuals[/url]

 51. healthcare insurance cigna health insurance providers health insurance [url=https://healthcareinsurance.us.com]healthcare insurance[/url]

 52. this link says:

  Admiring the persistence you put into your blog and in depth information you present. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Excellent read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 53. this link says:

  Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out much. I hope to give something back and aid others like you aided me.

 54. geico says:

  I have been reading out some of your stories and it’s nice stuff. I will definitely bookmark your website.

 55. Like says:

  Like!! I blog quite often and I genuinely thank you for your information. The article has truly peaked my interest.

 56. Well I definitely enjoyed studying it. This subject procured by you is very constructive for good planning.

 57. I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I?¦ll add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend 🙂

 58. I want assembling useful info, this post has got me even more info! .

 59. geico home says:

  You completed several good points there. I did a search on the theme and found a good number of folks will consent with your blog.

 60. I went over this site and I think you have a lot of good information, saved to fav 🙂

 61. car insurance online car insurance instant quote florida car insurance quotes [url=https://insurance.us.org]car insurance online[/url]

 62. I saw a lot of website but I believe this one has something special in it in it

 63. obama care health insurance obama care california obamacare [url=https://obamacare.us.com]obama care california[/url]

 64. home insurance quotes home insurance quotes homeowner insurance quotes [url=https://homeinsurancequotes.us.com]legal and general home insurance[/url]

 65. Just wanna input on few general things, The website style and design is perfect, the content is really wonderful. “Some for renown, on scraps of learning dote, And think they grow immortal as they quote.” by Edward Young.

 66. Lakeisha says:

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that
  automatically tweet my newest twitter updates. I’ve
  been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this.
  Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new
  updates.

 67. Tami says:

  It is appropriate time to make some plans for the future and it’s time to be happy.
  I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things
  or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article.

  I want to read more things about it!

 68. Simone says:

  Great site you’ve got here.. It’s hard to find good quality
  writing like yours these days. I really appreciate individuals like you!
  Take care!!

 69. Jordan says:

  you are really a excellent webmaster. The website loading pace is incredible.
  It seems that you are doing any unique trick. Moreover, The contents are masterpiece.
  you’ve performed a magnificent job in this topic!

 70. Tegan says:

  Amazing blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
  I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
  Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option?
  There are so many options out there that I’m totally overwhelmed ..

  Any recommendations? Thanks a lot!

 71. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to contribute & assist other users like its helped me. Great job.

 72. Wade says:

  Hi to every one, the contents present at this web page are really remarkable for people
  knowledge, well, keep up the good work fellows.

 73. Charley says:

  My brother recommended I might like this web site.

  He was totally right. This post actually made my day. You cann’t imagine
  simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 74. Emely says:

  Hey very interesting blog!

 75. Gemma says:

  I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or weblog posts in this sort of house .
  Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.
  Studying this info So i’m glad to exhibit that I have an incredibly
  excellent uncanny feeling I found out exactly what I needed.
  I such a lot surely will make sure to don?t fail to remember this site and provides it a glance on a relentless basis.

 76. Charis says:

  Hi, its nice paragraph concerning media print, we all be aware of media is a impressive source of information.

 77. Valorie says:

  It’s difficult to find experienced people in this particular topic, however, you sound
  like you know what you’re talking about! Thanks

 78. This really answered my problem, thank you!

 79. Hey There. I found your blog the use of msn. That is an extremely smartly written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info. Thank you for the post. I will definitely comeback.

 80. Carport says:

  Hi just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

 81. Very instructive and good anatomical structure of content material, now that’s user pleasant (:.

 82. naturally like your website but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I to find it very troublesome to tell the truth however I will definitely come again again.

 83. Thankyou for all your efforts that you have put in this. very interesting info .

 84. Hi there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m undoubtedly enjoying your blog and look forward to new updates.

 85. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Plz reply back as I’m looking to create my own blog and would like to know wheere u got this from. thanks

 86. You made some decent points there. I did a search on the subject matter and found most persons will consent with your blog.

 87. I am no longer sure the place you are getting your information, but good topic. I needs to spend a while studying much more or figuring out more. Thank you for excellent info I used to be searching for this info for my mission.

 88. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to exchange strategies with others, please shoot me an e-mail if interested.

 89. It’s actually a nice and useful piece of information. I am happy that you simply shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 90. You are my intake, I own few blogs and very sporadically run out from to brand : (.

 91. Merely a smiling visitor here to share the love (:, btw great design. “He profits most who serves best.” by Arthur F. Sheldon.

 92. You made some nice points there. I did a search on the issue and found most persons will agree with your site.

 93. Thanks for sharing excellent informations. Your site is so cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and simply could not come across. What an ideal website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *