Strategi Penting Berniaga Biskut Raya

Bila nak masuk Ramadhan ni, ramai yang mula edarkan sample untuk jual biskut raya terutamanya di pejabat. Masa ni akak yang buat biskut raya dah mula ambil tempahan. Najdah (isteri saya) pun jual biskut raya juga, tapi kami tak ambil tempahan. Kami jenis buat setakat mampu, dan jual apa yang ada. Alhamdulillah, raya tahun lepas, Najdah capai sasaran jualan tanpa mengganggu ibadah Ramadhan dan persiapan raya. Semuanya kami belajar dari pengalaman lepas. Biasanya kalau orang baru-baru berniaga biskut raya, akhir sekali rasa serik sebab penat. Kalau tak rancang dan urus dengan betul, memang dapat penat je lah. Bahkan kekadang tak berbaloi dengan untung. Badan penat, ibadah Ramadahan terganggu, bahkan nak balik raya pun masih kelam-kabut siapkan tempahan.

Tahun ni Najdah masih 50-50 samada nak buat biskut raya atau tak, tapi bila fikirkan permintaan regular customer, Najdah kena buat juga. Pernah satu tahun tu Najdah tak dapat buat sebab oven rosak, ramai regular customer yang terkilan. Jadi untuk membuatkan mereka happy menjelang raya tahun ni, Najdah akan buat biskut raya tahun ni, insyaAllah. (“,)

Sambil buat untuk penuhi permintaan customer, dalam masa yang sama boleh buat duit poket untuk raya. Hasil bisnes biskut raya biasanya cukup untuk persiapan raya, bahkan boleh tambah duit simpanan peribadi Najdah. Bagi ibu-ibu atau suri rumah yang nak cari duit raya, boleh explore bisnes biskut raya ni. Kalau tak pernah ada pengalaman, ini 8 tips penting yang boleh saya kongsikan berdasarkan pengalaman Najdah berniaga biskut raya;

#1 – Letak Matlamat Realistik

Najdah biasanya letak target berapa bekas yang dia mampu siapkan sendiri. Najdah tak buat besar-besaran sebab bisnes yang melibatkan production ni agak memakan masa. Kalau buat sendiri tanpa upah pekerja, kita kena bajet kapasiti kita sendiri. Tahun lepas dia berjaya siapkan 500 bekas. Jadi bila ada target, senang nak beli bahan-bahan buat biskut, dan rancang jadual nak siapkan semua biskut-biskut tu.

Bajet tu penting sebab bahan-bahan kena beli sebelum Ramadhan lagi. Kalau dah masuk Ramadhan especially dah masuk minggu kedua, banyak bahan-bahan dah out-of-stok. Siapa yang masih ambil tempahan waktu pertengahan Ramadhan, memang melilau la nak mencari bahan nanti sebab kebanyakkan kedai akan habis stok.

#2 – Ambil Tempahan atau Jual Terus?

Sejak tahun lepas, Najdah dah tak ambil tempahan. Najdah akan siapkan berapa yang dia mampu, dan jual terus. Nampak macam ekslusif pulak biskut sugee Najdah (“,). Kalau ambil tempahan, nanti penat sebab permintaan mungkin lebih daripada kemampuan sebenar dia. Bila permintaan berlebihan, nak tolak rasa tak tergamak. Bila ambil juga tempahan berlebihan, itu yang sampai tak tidur malam tu. Habis program ibadah pun terganggu.

Jadi lepas belajar pengalaman lepas, Najdah dah tak ambil tempahan. Buat apa yang mampu, dan terus jual. Alhamdulillah, semuanya habis dijual (bahkan lepas raya pun orang masih tanya) sebab kami dah estimate permintaan berdasarkan pengalaman sebelum ni. Kaedah buat dan jual terus ni senang sebab tak mengganggu ibadah Ramadhan dan tak perlu kelam-kabut last minit siapkan tempahan.

Bagi siapa yang tak pernah berniaga biskut raya sebelum ni, letak target yang realisitik. Target 100 – 200 bekas dulu pun ok untuk “test market” tahun pertama dan dapatkan pengalaman. Kalau ok, tahun kedua baru buat 500 – 1000 bekas. Kalau untung RM10 untuk satu bekas, 100 bekas dah boleh dapat RM1,000 duit raya. Ok la tu sebagai permulaan… (“,)

#3 – Fokus Satu Jenis Biskut Sahaja

Bila berniaga biskut ni, Najdah guna Single Menu Strategy sebagaimana yang disyorkan oleh Chef Li. Maksudnya, bina reputasi dengan satu produk. Najdah hanya buat Biskut Sugee sahaja. Bila fokus satu produk;

  • Kita kelihatan lebih pakar, lebih fokus. Bila existing customer fikir Sugee, dia ingatkan Najdah. Bila ingat Najdah, dia akan ingat Sugee! (“,)
  • Pengurusan stok lebih mudah. Tak perlu pening kepala hantar biskut kepada customer. Semuanya Sugee. Tak ada biskut lain. Yang kena rekod cuma akak ni nak berapa bekas. Itu jer.
  • Pengurusan bahan mentah lebih senang. Beli bahan buat Sugee sahaja. Tak perlu beli banyak bahan.
  • Senang nak buat sebab hanya satu produk sahaja. Kalau buat banyak biskut sekali, mesti penat. Tak percaya cuba tanya akak yang pernah jual banyak jenis biskut raya tu. (“,)

biskut sugee suji najdahNajdah cuma fokus Biskut Sugee sahaja.

#4 – Pilih Biskut Yang Senang

Selain Sugee, dulu Najdah pernah jual Tart Nenas. Tart Nenas Najdah pun ada permintaan juga. Tapi bila dibandingkan dengan Tart Nenas, Suggee jauh lebih simple, lebih mudah, lebih cepat dan boleh tahan juga permintaannya. Biskut sugee cuma perlu (1) uli, (2) terap dan (3) terus bakar. Itu sahaja. Tapi kalau tart nenas; (1) siapkan jem nenas, (2) uli, (3) terap, (3) letak jem, (4) sapu telur dan (5) bakar. Sugee cuma 3 proses, sedangkan Tart Nenas 5 proses!

Maksudnya, Sugee lebih simple, lebih mudah dan jimat masa. Chef Li pernah pesan, bila nak berniaga, pilihlah produk yang mudah. Mudah sebelum, semasa, dan lepas menjual. Sebab memang ada produk yang penat untuk prepare, penat semasa menjual, dan penat mengemas selepas menjual!

#5 – Produk Untung Melepasi 100%

Dari sudut keuntungan, alhamdulillah, biskut Sugee melebihi 100% daripada kos sebenar produk tu. Pesan Chef Li, kalau nak berniaga produk makanan, pilih produk yang untung at least 100%! Kalau kosnya RM10, harga produk at least RM20. Untung itulah upah masa dan penat kita. Yang paling baik, untungnya 400% dan ke atas. Itu baru cepat pergi haji kata Chef. (“,)

Jadi siapa nak berniaga biskut raya, cuba buat kira-kira dulu kos bahan mentah untuk siapkan satu bekas biskut tu. Saya ulang lagi sekali, mesti kira berapa KOS SEBEKAS BISKUT. Jangan main agak-agak jer. Kena buat costing la sikit. Kalau untung tak sampai 100%, Chef nasihatkan cari produk lain. Takut nanti buat penat jer. Dah ramai dah orang menangis bila hadir kelas dengan Chef. Bila buat costing, untung niaga dia tak sampai pun 50%! Bahkan rugi pun ada. Patut la dapat penat jer. Orang lain “berniaga” dapat untung, tapi kita sekadar “menjual” dan dapat penat kata Chef.

#6 – Strategi Harga Mampu Milik

Masa mula-mula nak letak harga, Najdah cadangkan jual harga RM36 untuk bekas 100 biji Biskut Sugee. Katanya, ini lebih untung bagi customer. Saya setuju dengan Najdah, tapi dari sudut psikologi pembeli, strategi begitu kurang berkesan. Orang akan tanya, berapa harga sebekas? Bila bagi tahu RM36, maka secara automatiknya orang fikir ianya mahal!

Jadi berdasarkan ilmu yang saya belajar daripada Chef Li, saya syorkan Najdah cari bekas yang lebih kecil dan letak harga RM20 sebekas. Satu bekas kecil boleh muat 54 biji Suggee. Jadi customer akan fikir ianya lebih murah, bahkan dari sudut keuntungan, untungnya lebih besar! (Alhamdulillah).

#7 – Simpan Rekod Pembeli

Setiap orang yang beli dengan kita, kita mesti simpan rekod. Bila datang musim raya macam ni, Najdah dah tahu siapa regular customer dia. Jadi bila nak promote biskut tu, Najdah cuma blast mesej kepada semua regular customer.

Bila ada regular customer, Najdah tak perlu pun bagi sample. Mereka dah tahu rasa dan standard Biskut Sugee Najdah. Tahun lepas Najdah jual dalam 500 bekas tanpa bagi sample walupun sebiji biskut Sugee! (Alhamdulillah). Bahkan regular customer ni yang tolong promote secara percuma kepada kawan-kawan.

Tapi kalau first time berniaga, memang kena bagi sample. Dan pastikan sample tu mesti sama dengan biskut sebenar yang kita siapkan nanti. Jangan pulak sample sedap, tapi bila siapkan banyak tempahan, hasilnya tak sedap.

Kalau tak capai standard sebenar, Najdah tak akan deliver produk tu kepada customer. Reputasi kena jaga dengan baik. Reputasi tu adalah ASET BISNES yang sangat mahal. Biasanya kalau siapkan sesuatu batch Biskut Sugee, Najdah akan bagi saya rasa untuk pastikan ianya capai standard sebenar biskut tu. Kalau tak capai standard, biskut tu simpan jadi stok kami untuk makan-makan jer.

#8 – Baking With Love

Akhir sekali, buatlah produk terbaik dengan cara yang terbaik. Bagi kami, Biskut Sugee bukan hanya untuk dijual, tapi untuk bagi anak-anak kami makan. Apa yang customer makan, itu jugalah yang kami bagi makan kepada anak-anak kami sendiri. Kami sekeluarga memang suka Sugee yang Najdah buat. Pendek kata, sebelum Najdah boleh siapkan biskut untuk dijual, dia kena siapkan dulu ‘tempahan’ anak-anak supaya dia boleh siapkan biskut tu dengan aman dan damai . (“,)

Memang customer tak tahu apa bahan yang kita letak dalam biskut tu, dan customer tak tahu macam mana kita siapkan tempahan tu, tapi Allah Maha Tahu. Jadi pastikan produk kita bersih, suci dan halal. Jaga kebersihan dapur dan jagalah adab masa siapkan tempahan. Pendek kata, kalau customer tengok cara kita siapkan biskut tu, dia yakin untuk makan biskut tu.

Jadi, itulah tips ringkas untuk ibu-ibu yang nak buat bisnes biskut raya. Kalau tips ni berguna, alhamdulillah, puji-pujian bagi Allah. Mudah-mudahan Allah melapangkan dan memberkati rezeki kita semua, insyaAllah.

Wallahu a’lam.

 

Sumber : http://www.mohdzulkifli.com/2014/05/strategi-penting-berniaga-biskut-raya.html

You may also like...

209 Responses

  1. Aaronutity says:

    wh0cd177596 [url=http://propranolol2018.us.com/]propranolol[/url]

  2. BillySnunc says:

    wh0cd177596 [url=http://kamagrabestprice.us.com/]kamagra[/url]

  3. mxabaett says:

    Уважаемые пользователи, всем доброго времени суток!
    Предлагаем [url=https://mxhack.ru]сайт[/url] лучшего сервиса по взлому электронной почты – MXHACK.
    Мы осуществляем взлом любых почтовых ящиков с любыми степенями защиты без внесения предоплаты.
    Наш сервис имеет безупречную репутацию и большой опыт успешной работы.
    Для постоянных клиентов у нас действуют особые условия.
    Каждому заказчику гарантируется полная анонимность и индивидуальный подход к каждой конкретной ситуации.
    Ознакомиться со всеми подробностями Вы сможете перейдя по [url=https://mxhack.ru]ссылке[/url].
    Благодарим за внимание!

  4. utepleaner says:

    Уважаемы пользователи, всем доброго времени суток!
    Кому требуется утепления пенополиуретаном своего дома, крыши, стен предлагаю лучшие условия для частных лиц и компаний.
    Все работы выполняю сам, без посредников и переплат, экономия на услугах до 50% от стоимости заказа.
    Оплата любым способом, возможна рассрочка до 3-х месяцев и всегда работаем с оплатой по факту.
    Подтвержденный стаж оператором по напылению пенополиуретана более 7 лет.
    Более подробно об услуге и обо мне на сайте.
    Благодарю за внимание!

  5. trampolinn says:

    Vazeni uzivatele, vsem dobry cas!
    Nabizime lepsi stranky, Internetovy obchod trampolin.
    V nasem sortimentu nejvetsi vyber trampolin ruznych verzi.
    Springfree Trampoline patrick nejbezpecnejsim trampolinam na ceskem thu, protoze nemaji pruziny, o ktere by sedeti mohly zranit.
    Na vsechny produkty je poskytovana zaruka az 8 let.
    Seznamit se s kompletnim sortimentem a objednavku si Budete moci po kliknuti na odkaz.
    Dekuji vam za pozornost!

  6. VladimirKat says:

    Сделать это можно, применяя фитоэстрогены, очищая печень, а поскольку при климаксе гормональный фон дали капсулы для похудения снижен, мы можем вообще.. Energy diet цена. Energy diet цена в купить +7 показать номер nl international..

  7. Yulianstore says:

    Расскажем о свойствах зелёного кофе для похудения, противопоказания к употреблению зеленого кофе, о пользе и вреде зелёного.. Можно ли кушать лимон при похудении, если можно то после шести можно а таблетки xl-s для похудения то зачем? да еще без соли ну ващееее: может грейпфрутика с..

  8. MichaelTheat says:

    Earnprofit.today Мониторинг и обзор инвестиционных проектов

    Обзор лучших инвестиционных проектов, которые доказали свою надёжность и стабильность!
    В эти программы можно вложить деньги под выгодные проценты.

    Здесь можно найти достоверную и полную информацию о сути деятельности в интернете, которая может приносить прибыль. Также анализируются ее особенности. Достаточно внимания уделено всем нюансам деятельности, а также особенностям сайтов. Речь здесь идет и о платежных системах, и об администраторах, и о скрипте, защите, текстах-легендах, общем дизайне. Уделено внимание также тому, можно ли реально заработать на проектах такого плана и как именно это надо делать.

    На данном сайте есть только те инвестиционные проекты, которые хорошо проверены. Соответственно, инвестиции в них являются совершенно безопасным и прибыльным делом.

    Earnprofit это реальный заработок в интернете с помощью инвестиций,игр, хайпов

    Перейти на сайт и начать зарабатывать

    Инвестиции тренинг личностного роста

    HYIP партнерская программа что это

    Инвестиции игры без вложений с выводом реальных денег

    Обзор инвестиционных проектов,инвестиции в hyip,инвестиционные проекты,инвестиции в интернете,куда инвестировать деньги,вложить деньги,обзор хайпов,инвестиционные проекты в интернете,сайт инвесторов,проекты для инвестирования,инвестиционные программы.Обзор экономические игры с выводом денег,проекты по заработку в интернете,методы заработка в интернете.

  9. MelorKew says:

    Dec 5, 2016 heres a 15 checklist you must know for better writing the reflective essay in gamsat.. Ed thompson london documentary photographer & lecturer a freelance photographer and just look at old pictures, study shapes, silhouettes and details..

  10. Like says:

    Like!! I blog frequently and I really thank you for your content. The article has truly peaked my interest.

  11. It is in reality a great and useful piece of info. Thanks for sharing. 🙂

  12. trump care insurance trump health trump health care [url=https://trumphealthcare.us.com]trump health care plan details[/url]

  13. mehitell says:

    Уважаемые пользователи, всем доброго времени суток!
    Спешим предложить [url=https://mphit.xyz]сайт[/url] лучшего видео рунета.
    Только у нас и только для Вас популярные видеоролики, интересные сериалы, новинки фильмов, последние политические видеосюжеты, свежие музыкальные клипы, спортивные подборки и многое другое.
    Все видео на нашем сайте находится в бесплатном доступе и открыто для просмотра в режиме онлайн.
    На нашем сайте используется удобный поиск, позволяющий за несколько секунд найти любое видео.
    Ознакомиться более подробно Вы сможете перейдя по [url=https://mphit.xyz]ссылке[/url].
    Благодарим за внимание!

  14. FedotNab says:

    Порно фото гарлереи с молоденькими девушками, самые редкие [url=http://xafyg.oxafa.ru/2018-08-27_xDA4.asp]порно фильмы секс с дядей[/url] яркие порно фото молоденьких.. Подглядывание за нашими родными сестрами, мамами, братьями, мама спокойно отпускают подругу, потомучто порно толстушка большими сиськами эта семья порядочная..

  15. auto insurance quote online auto insurance quotes auto insurance quote [url=https://autoinsurance-quote.us.com]aaa auto insurance payment[/url]

  16. home insurance home insurance home insurance [url=https://homeinsurance.us.com]home insurance[/url]

  17. Antonindoche says:

    online online for less

    0be3 walmart online online

  18. minecraft says:

    Wow! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but
    it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!

  19. minecraft says:

    You can certainly see your skills in the work you write.

    The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid
    to say how they believe. All the time go after your heart.

  20. minecraft says:

    Thank you, I have just been looking for information approximately this subject for a long time and yours is the
    best I’ve found out so far. However, what in regards to the conclusion? Are
    you certain in regards to the supply?

  21. minecraft says:

    Pretty! This has been a really wonderful article.
    Thank you for providing these details.

  22. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished
    to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts.
    After all I will be subscribing on your feed and I’m hoping you write again soon!

  23. You have observed very interesting details! ps decent internet site. 🙂

  24. Hello, Neat post. There’s an issue along with your website in internet explorer, may test this?
    IE still is the market chief and a large section of people will
    pass over your great writing due to this problem.

  25. You really make it appear really easy with your presentation but
    I find this topic to be actually one thing that I
    think I’d never understand. It sort of feels too complex and extremely extensive
    for me. I’m having a look ahead for your next post, I will
    try to get the dangle of it!

  26. Robertdoche says:

    dosa online

    9504 online headquarters in canada

    9504 online hipertension

    9504

  27. You really make it seem so easy with your presentation but
    I find this topic to be actually something that I think I would never understand.
    It seems too complicated and very broad for me.
    I’m looking forward for your next post, I will try to get the
    hang of it!

  28. Actually no matter if someone doesn’t be aware of afterward its up
    to other visitors that they will help, so here it happens.

  29. Likadoche says:

    il online fa ingrassare

    19d8 online kaufen wuppertal

  30. Coconut Oil says:

    An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who was conducting a little research on this.
    And he actually bought me lunch because I discovered it for him…

    lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to discuss this issue
    here on your internet site.

  31. Hey there would you mind letting me know which webhost you’re using?
    I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this
    blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good web hosting provider at a reasonable price?
    Kudos, I appreciate it!

  32. Robertdoche says:

    online 5 mg prices

    9504 online online soft tabs

    9504 prix online en suisse

    9504

  33. Robertdoche says:

    online 20 mg en peru

    9504 onlineing mastercard online

    9504 online gets her horny

    9504

  34. Webdiensten says:

    Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is wanted on the internet, someone with a little originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

  35. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell
    to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it
    pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is
    totally off topic but I had to tell someone!

  36. SwettunCar says:

    В наше время любая опытная девушка ведёт дома себя как госпожа. Чтобы в вашем доме постоянно было комфортно, был уют и тепло, вам необходимо иметь на кухне всё самое нужно. Выбрать шоколад и какао или корицу можно в нашем интернет-магазине.

    На sweettun.ru вы легко сможете приобрести всё самое нужно. Интернет-магазин изначально создавался для кондитеров. Но так как со временем у него выросло количество покупателей, продавать товары начали даже знаменитым оптовым клиентам. В наше время вы можете приобрести в магазине всё самое важное для кондитерской ниши, конкретно: кремы, выемки. Также в продаже есть пищевые красители и ароматизаторы. Если вам необходимы украшения для тортов или красный гелевый краситель пищевой , найти разные варианты реально на портале организации. Кроме озвученных товаров числятся готовые смеси, начинки и различные пюре.

    Стоит также подчеркнуть факт того, что сладкоежки не проходят мимо SweetTun. Тут находятся сливки, инвентарь для сбора шоколада, а также другие изделия. Если вам необходимы кондитерские упаковки разных размеров, такие также есть в ассортименте. Безумно много людей покупают шоколадный инвентарь. Если вам необходима фольга или качественное сито, найти такие товары можно на ресурсе. В магазине находятся вкусные продукты, вы можете даже не переживать насчет сроков годности, всё детально проверяется.

    На sweettun.ru у вас есть шанс просмотреть также компоненты по акции. Безумно много товаров сейчас участвуют в акции. С помощью акций присутствует возможность отлично экономить. При необходимости посоветоваться реально по телефону +7(499)391-58-98, где вам подскажут все тонкости. Организация работает даже в некоторые праздничные дни. Магазин размещен в хорошем месте, а именно в Москва, м.Юго-Западная, ул. Проспект Вернадского д. 78 кпп 1.

    В компании ежедневно закупаются известные рестораны. Часто можно увидеть и популярных лиц, которые покупают глазури или гели для различных изделий. Вы можете просмотреть всё в каталоге, где есть большая база товаров. Невероятно много хозяек делают online заказы, после чего забирают товары. Кроме самовывоза в компании возможна также доставка курьером. Это невероятно удобно, так как товар могут привезти в любое удобное для вас время в интересующее вас место. Оплатить товары возможно также через сайт.

    В фирме Sweettun работают разные сотрудники. Вы можете не сомневаться касаемо того, что вам подскажут со всеми нюансами, если вы посетите магазин в первый раз. Если вам необходимы свежие сливки или @, или даже конкретное масло, приобрести такие товары можно на sweettun.ru, где всегда всё свежее. Вам также не стоит беспокоиться и касаемо того, что ингредиенты не будут в наличии. В наличии есть даже сахарная мастика различной формы.

    Вне зависимости от того, потребуются ли вам товары для дома или для кафе, заказать вы можете всё в срок. Все товары регулярно поставляются и в фирме Свиттун не бывает задержек. Если вам потребуются какие-то особенные товары, например, топпинги или сиропы, их не стоит заказывать заранее. Они доступны на складе и их просто приобрести.
    Необходимо также выделить ценовую политику компании. Несмотря на то, что в фирме всегда всё парное и доступно, администраторы не увеличивают стоимость на товары. Также в фирме нет каких-то значительных изменений по ценам. Если цена повышается, происходит это неощутимо.

    Необходимо выделить и талантливую работу всех менеджеров. Они трудятся хорошо и на их работу нет нареканий. В фирме устроены квалифицированные продавцы и способные консультанты. Свои вопросы вы также можете писать и на портале.

  37. P2000 says:

    Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to find any individual with some authentic ideas on this subject. realy thank you for beginning this up. this website is something that is wanted on the internet, someone with a little originality. useful job for bringing one thing new to the internet!

  38. This paragraph will assist the internet users for setting up new
    blog or even a weblog from start to end.

  39. What’s up to all, how is everything, I think every one is getting more from thissite, and your views are pleasant for new viewers.

  40. Leonidadoche says:

    online kaufen nrw

    370d online lilly online

    370d

  41. quest bars says:

    This design is wicked! You most certainly
    know how to keep a reader amused. Between your wit and
    your videos, I was almost moved to start my own blog (well,
    almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say,
    and more than that, how you presented it. Too cool!

  42. Selinadoche says:

    generique du online au maroc

    f4ff online online europ

  43. Great delivery. Sound arguments. Keep up the amazing work.

  44. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?

  45. Ankara nakliyat sektörü ülkenin en göz bebeği durumundadır. Gerek coğrafi yapısı gerekse de nüfusu bakımından nakliyatın kalbi durumunda olan bu şehirde taşımacılık oldukça önemli bir yere sahiptir. Bundan dolayıda Ankara nakliyat firmaları sayısı oldukça fazla ve üzerlerine düşen görev bir o kadar fazladır. Bu bilgiler doğrultusunda hareket ederek kullanışmlı bir uygulama planlayarak Ankara nakliyat platformu uygulamamızı devreye soktuk. Hem müşterilerin hemde nakliyecilerin yararına olan sitemiz sayesinde nakliye süreçlerinde oluşan sorunları tamamen ortadan kaldırmış durumdayız. Ankara evden eve nakliyat hizmetine ihtiyaç duyan müşterileri en iyi Ankara nakliyat şirketleriyle buluşturarak profesyonel çalışmalar elde etmekteyiz. Nitekim ki binlerce mutlu müşteriyle sektörün lider platformu olmayı çok kısa sürede başardık.

    https://ankaranakliyat.web.tr/

  46. Fantastic blog you have here but I was wanting to know if you
    knew of any forums that cover the same topics talked about
    in this article? I’d really like to be a part
    of community where I can get opinions from other knowledgeable people that share the
    same interest. If you have any recommendations, please let me know.
    Kudos!

  47. Hank Knittel says:

    This is a topic that’s close to my heart… Many thanks! Where are your contact details though?|

  48. Thanks for another wonderful post. Where else could anyone get that kind of info in such a perfect way of writing? I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

  49. We’re a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your site provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and
    our whole community will be grateful to you.

  50. Такой займ [url=http://ifuhop.ulipyz.ru/8QbP9h.html]услуг кредиткой[/url] плохой кредитной оформить займ даже с с плохой историей.. Современная экономическая активность растет, соответственно люди не боятся брать кредиты. Заемщик попал в не очень простую ситуацию и [url=http://ozedy.omovahyt.ru/dublikaty-kreditnyh-kart-otzyvy.htm]дубликаты кредитных карт отзывы[/url] вопрос который он задает как не платить кредит законно?..

  51. You got yourself a new follower.

  52. I was looking at some of your articles on this site and I believe this internet site is really instructive! Keep on posting .

  53. Probably one of the biggest Affiliate Programs out there: http://bit.ly/2ODt2Tt – 30 commission on all products!

  54. yahoo brought me here. Cheers!

  55. Leonidadoche says:

    online srbija

    370d online online warning

    370d

  56. sa says:

    I appreciate you sharing this blog article. Much obliged.

  57. I dugg some of you post as I thought they were very beneficial invaluable

  58. Fantastic Beasts The Crimes of Grindelwald (2018) videos – Dailymotion

  59. hignite says:

    Your article on Strategi Penting Berniaga Biskut Raya – Mari Berniaga is very good. We hope u can continue writing many lot post . Be prosperous mari.berniaga.my

  60. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  61. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  62. At this point you will be connected with the powers that will help you to use your psychic abilities. You can write a list of the things that you want to know but just remember that you cannot go to your list once you are in a trance. It would be hard to get back to your state if you are just beginning to learn how to use your abilities. Tips for Developing Your Psychic Ability is the thing that we all need to start developing. They might be confusing in the beginning but as you master this ability it becomes like second nature. The thing to do on a daily basis is to spend some time in the morning and meditate. This will start your day off on a positive note and you will feel good about yourself.

  63. No matter if some one searches for his essential thing, thus he/she desires to
    be available that in detail, so that thing is maintained over
    here.

  64. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  65. Arturdoche says:

    0a3b10 click here gerenic online

    online cheap

    online riesgos

  66. Wow, superb blog layout! How lengthy have you ever been running a
    blog for? you made running a blog glance easy. The
    whole look of your web site is excellent, as
    smartly as the content material!

  67. Arturdoche says:

    0a3b10 online economici di ordine

    online online

    online online from europe

  68. Spot on with this write-up, I honestly believe that this amazing site needs a lot more attention.
    I’ll probably be back again to see more, thanks for the advice!

  69. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  70. Arturdoche says:

    0a3b10 online professional 20mg

    online online

    visit our site online online

  71. Finding a cheap new computer can be a difficult task to say the least. This is especially true if you are searching for the internet, there are so many websites to look at, so many deals, and then you have to worry about who you can or cannot trust. Never fear we did some of the homework and are ready to provide you with great cheap computer deals. There’s a lot of talk these days about automation. You can get way more accomplished with tools that do stuff for you. And as Americans, we are in the constant pursuit of ways to be more lazy.

  72. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  73. yes yes Yes you know thait is trus i oloeve you tru

  74. I could not refrain from commenting. Very well written!

  75. I simply could not leave your site before suggesting that I extremely enjoyed the usual info an individual provide to your visitors? Is going to be back often in order to investigate cross-check new posts

  76. Grettadoche says:

    f58510 price of a two 50mg online

    online online

    online for men over 50

  77. Avdotyadoche says:

    6d0310 online brand online online

    cheap online

    online generique ordonnance

  78. As a Newbie, I am constantly searching online for articles that can be of assistance to me. Thank you

  79. Avdotyadoche says:

    6d0310 dr online professional

    online online online

    walmart online prices online

  80. free sexting says:

    It is not a big deal today to stay connected with our near and dear ones as there are lots of communication mediums. There are mobile, telephone, internet, e-mail and many other ways. All of them are very unique and effective. They are all gift of the science. Science has taken us into an age where we never even think of to come earlier. Today, we are living in a life where every thing demands speed. Any process that could not fight with this speed has disappeared gradually. That’s why gigantic telephones are not today’s focus point. Cell phone, that is the latest addition in the list have occupied the market.

  81. Rolanadoche says:

    2f3710 adresse pour acheter online

    online sale

    best online online site

  82. RobertBic says:

    Я тут оформил официальный больничный

    Купить больничный лист в САО

  83. Cheers, great stuff, I like.

  84. We’re a gaggle of volunteers and starting a brand new scheme in our community. Your web site provided us with useful info to paintings on. You’ve done an impressive activity and our whole neighborhood will probably be thankful to you.

  85. adwcleaner says:

    Awesome, this is what I was searching for in bing

  86. Stavrdoche says:

    776710 pfizer online price 100mg

    online online

    farmacia de online rx

  87. Stavrdoche says:

    776710 online 50 100 mg

    online online online

    online en pharmacie paris

  88. Deference to op , some superb selective information .

  89. Stavrdoche says:

    776710 price of online in europe

    cheap online

    rezept online schnaps

  90. 73bf10 original online generika

  91. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  92. I love reading through and I believe this website got some genuinely utilitarian stuff on it! .

  93. I am not rattling great with English but I get hold this really easygoing to read .

  94. Really good post. I simply discovered your web site as well as planned to say that I have genuinely loved looking the blog site blogposts bursa saham jakarta. In fact I’ll be opt-in for your give and i also we do hope you generate again quickly!

  95. Перезвоните пожалуйста по телефону 8 (499) 322-46-85, не обращайте внимания на слова робота,зависла АТС, дожитесь ответа, Евгения.

  96. sa says:

    Say, you got a nice blog post.Thanks Again.

  97. I actually do accept many of the concepts you could have presented on your publish. They are incredibly convincing and definitely will absolutely do the job. Nevertheless, your threads particularly shorter first off. Could you desire increase all of them just a little coming from following period? Was looking for article.

  98. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get annoyed while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  99. Ewadoche says:

    fbe710 online low price online

  100. Arijdoche says:

    3d6310 we recommend online sale

    online online

    med cab online professional

  101. Arijdoche says:

    3d6310 cost of online 10 mg

    online online online

    where can i online safe online

  102. Terrycalge says:

    Сайт подставных отзывов forexmart

  103. Naumdoche says:

    c2ff10 pillola online 5mg

    discount online

    acheter online 20mg france

  104. vlone cc says:

    Great post and right to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you people have any thoughts on where to get some professional writers? Thank you 🙂

  105. sa says:

    I appreciate you sharing this blog article. Much obliged.

  106. mpl hack says:

    A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing somewhat analysis on this. And he in actual fact purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I really feel strongly about it and love studying more on this topic. If possible, as you turn into expertise, would you mind updating your weblog with more particulars? It is extremely helpful for me. Huge thumb up for this blog submit!

  107. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  108. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  109. Rannevdoche says:

    8a1b10 online online online online

  110. Rannevdoche says:

    8a1b10 sirve es y que online que para

  111. Rannevdoche says:

    8a1b10 online sildenafil citrate 50mg

  112. Hello! I just want to give a huge thumbs up for the great info you will have right here on this post. I might be coming again to your blog for more soon.

  113. Rannevdoche says:

    8a1b10 online canada law

  114. P2000 says:

    This is the suitable blog for anybody who wants to search out out about this topic. You realize so much its virtually hard to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You undoubtedly put a brand new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

  115. ff5110 reviews vs online vs online

    online online

    is online free on the nhs

  116. you could have an incredible weblog here! would you like to make some invite posts on my weblog?

  117. ff5110 generika online

    online online online

    online to online in nz

  118. Meaghan says:

    Great post. I am facing a couple of these problems.

  119. ff5110 can u take online abroad

    online online

    try it real online paypal

  120. sa says:

    I cannot thank you enough for the blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

  121. da3d10 online online kl

    online online

    online onlineo tadalafi

  122. da3d10 forum sur le online

    online online

    online online with western union

  123. Informative article, just what I was looking for.

  124. [url=https://writeanessay.us.com/]write an essay[/url]

  125. whoah this blog is excellent i love reading your posts. Keep up the good work! You know, a lot of people are hunting around for this info, you could help them greatly.

  126. sa says:

    Say, you got a nice blog post.Thanks Again.

  127. da3d10 online generique paypal

    online online

    online super aktiver kauf

  128. da3d10 we like it online low price

    online online

    generique online gnrique

  129. da3d10 online without prescriptions

    online online

    achat online luxembourg

  130. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  131. 995510 auftrag online online

    online costs in canada

    online online jelly 20

  132. I wish to point out my appreciation for your kind-heartedness supporting people who really want assistance with in this field. Your real dedication to getting the solution along was extremely powerful and has truly encouraged women like me to arrive at their objectives. Your new interesting publication indicates a whole lot to me and especially to my colleagues. Warm regards; from each one of us.

  133. Fantastic goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can’t wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site. https://stayinghome.com/providers-of-quality-help-with-data-analysis-for-dissertation/

  134. 995510 online pfizer packungsbeilage

    online con vino

    espa241a online femenino

  135. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  136. Vadimdoche says:

    943310 i use it gay online

    online on line stores

    precios online origina

  137. sa says:

    I cannot thank you enough for the post.Really looking forward to read more. Cool.

  138. Unquestionably believe that that you said. Your favorite justification appeared
    to be at the net the easiest factor to have in mind of.
    I say to you, I certainly get irked even as people consider issues that they
    plainly don’t realize about. You controlled to hit the nail upon the top as smartly as outlined out the entire
    thing with no need side-effects , people could take a signal.

    Will likely be again to get more. Thank you

  139. Vadimdoche says:

    943310 comprar online espaa

    but online not online online

    online daily

  140. sa says:

    Thank you for your blog article.Really looking forward to read more. Will read on…

  141. Norddoche says:

    d5f310 online onlineo svizzera

    online where to online online

    is online free under obamacare

  142. sa says:

    Say, you got a nice blog post.Thanks Again.

  143. Norddoche says:

    d5f310 online online online online

    meilleurs site achat online

    online 40 pills 99

  144. Norddoche says:

    d5f310 wow shop online pfizer

    online

    para comprar online

  145. Norddoche says:

    d5f310 online online from montreal

    online au maroc pri

    rate online online

  146. Norddoche says:

    d5f310 online sin receta canada

    how much should online cost

    costo del online in italia

  147. Norddoche says:

    d5f310 online equivalent to online

    acheter online lyon

    online online 10 mg

  148. sa says:

    I cannot thank you enough for the blog post.Really looking forward to read more. Awesome.

  149. Rannevdoche says:

    8a1b10 online online france

  150. fuck tonight says:

    Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you However I’m experiencing problem with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

  151. Rannevdoche says:

    8a1b10 acheter online en suisse

  152. Rannevdoche says:

    8a1b10 online vendita canada

  153. Rannevdoche says:

    8a1b10 farmacia canadiense online no

  154. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

  155. Zorinadoche says:

    f36c10 online tablets gens

    online fakten

    online duration of action

  156. Zorinadoche says:

    f36c10 kamagra online vardenafil

    online e body building

    online fakten

  157. sa says:

    A big thank you for your blog article.Thanks Again. Want more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *