10 Sebab Kenapa Anda Perlu Berbisnes Secara Online

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera. Semoga anda semua sentiasa ceria dan dirahmati oleh-Nya selalu, amin.

Pada kali ini, saya ingin kongsikan satu ILMU dan PENGALAMAN yang saya perolehi sendiri setelah saya berkecimpung 100% dalam dunia online setelah lebih 10 tahun bermajikan, alhamdulillah kini saya digelar sebagai majikan/bos kepada perniagaan online saya!

Mungkin anda baru ‘berjinak-jinak’ untuk memulakan langkah bagi berbisnes online?? Atau mungkin anda telah mempunyai bisnes online tersendiri??

Walau sesiapa pun anda, tahniah kerana anda telah memulakan langkah yang bijak!

Bagi mereka-mereka yang belum memulakan langkahnya, jom intai-intai 10 sebab kenapa anda perlu berbisnes secara online!

bisnes online

SEBAB 1 ( Bila-bila masa sahaja)

Bila sebut sahaja tentang bisnes online, sebenarnya anda boleh berbisnes pada bila-bila masa! Tiada ‘office hour’ seperti kena masuk office pukul 8.00 pagi sehingga 5.00 petang.

Semuanya bergantung kepada ketetapan masa anda! Lebih lama anda online (online dengan tujuan bisnes), maka lebih banyak pulangannya!

bisnes online

SEBAB 2 ( Di mana-mana sahaja)

Anda runsing tentang tempat untuk anda melakukan aktiviti bisnes anda?? Jangan risau! Dengan bisnes secara online, anda tidak perlu runsing memikirkan untuk sewa pejabat khas! Pejabat anda dimana-mana sahaja!

Mungkin kalau anda rasa ‘malas’ hendak keluar rumah, dalam bilik pun boleh jadi office anda. Atau kalau rasa bosan dalam bilik, anda boleh ‘lepak’ di warung-warung yang ada wifi. Seronok bukan?? Jadi, dengan bisnes secara online, anda boleh beraktiviti dimana-mana sahaja!

bisnes online

SEBAB 3 ( Pelanggan satu dunia)

Jika anda seorang usahawan, punca pendapatan anda tentunya bergantung kepada pelanggan, betul kan??

Sekiranya anda membuat bisnes secara ‘offline’, pelanggan anda begitu terhad. Mungkin dalam sehari anda boleh berjumpa dengan beberapa orang sahaja. Itu belum termasuk dengan masa yang terbuang begitu sahaja dengan ‘traffic jem’!

Tetapi sekiranya anda berbisnes secara ‘online’, pelanggan anda tiada terhad! Sekiranya anda fokus kepada rakyat Malaysia sahaja, daripada statistik penggunaan internet, lebih 80% rakyat Malaysia menggunakan internet! Besar kan peluang prospek anda??

bisnes online

SEBAB 4 ( Kedai 24 Jam)

Dalam bisnes, masa begitu berharga sekali. Walaupun sesaat yang berlalu, ianya amat berharga, betul kan??

Ya, tidak dinafikan. Sebab itu, sekarang ini dah wujud banyak premis-premis perniagaan yang buka kedai mereka sehingga 24jam! Kenapa agaknya ya??

Sebab, pelanggan membeli tidak menentu masanya. Ada yang terlalu sibuk di siang hari, mereka suka membeli-belah di waktu malam. Kalau yang sibuk di malam hari, mereka membeli-belah di waktu siang. Maksudnya, dalam 24 jam sehari, akan wujud proses jual beli, setuju??

Soalan saya, anda mampu untuk membuka premis perniagaan anda 24 jam sehari?? Jika mampu, silakan. Kalau tanya pada saya, maafla, memang tak mampu.

Tetapi, melalui bisnes online, dengan cara anda mewujudkan ‘kedai online (website)’, anda sebenarnya telah membuka premis perniagaan anda 24 jam ‘non-stop’!Tak percaya?? Kalau tak percaya, anda kena buka ‘kedai online’ dahulu, baru anda akan percaya!

bisnes online

SEBAB 5 ( Kos yang minima)

Bila sebut pasal nak berbisnes, pasti perkara pertama yang akan tergambar di fikiran kita iaitu tentang modal, setuju bukan??

Ada orang cakap, kalau tiada modal dalam RM20K ke atas, jangan mimpi nak berbisnes! Betul ke??

Yela , nanti nak beli stok, nak bayar sewa kedai, duit minyak, duit keraian untuk cari pelanggan dan macam-macam lagi kos perlu ditanggung, tak guna duit ke semua tu?? (hehe betul jugak ek)

Tapi, dengan bermodalkan RM2, anda dah boleh berbisnes! Tak percaya?? Cuba anda pergi ke cyber cafe, anda buka online, dan mulakan berbisnes! Sejam anda ber’online’ baru kena caj RM2, tapi pulangannya tiada terhad!

Jadi, tiada alasan untuk anda tidak berbisnes secara online!

bisnes online

SEBAB 6 ( Tak Perlu Pekerja)

Sekarang negara kita Malaysia dilanda dengan kebanjiran pekerja-pekerja asing dari negara luar. Kenapa perkara ini berlaku?? Rakyat Malaysia dah tak cukup ke untuk menampung ruang pekerjaan yang terbentang luas?? Atau rakyat Malaysia ni terlalu memilih kerja??

Jawapannya adalah disebabkan kos untuk pekerja asing lebih murah berbanding pekerja rakyat Malaysia!

Jadi, tentu anda pun salah seorang yang sedang berkira-kira untuk ambil pekerja asing untuk mengendalikan bisnes anda (bagi yang berbisnes), betul kan??

Awas! Sekiranya anda benar-benar berbisnes secara online, jangan bermimpi untuk ambil pekerja! Kenapa?? Sebab sistem online yang akan bekerja untuk anda! Betul ke?? Kalau tak percaya, mula lah melangkan ke dunia bisnes online!

bisnes online

SEBAB 7 (Tiada had ruang premis)

Anda mengimpikan ruang premis yang besar agar anda boleh meletakkan pelbagai barang-barang jualan dalam premis anda seperti di Giant, Tesco dan sebagainya?? Agak-agaknya kalau ruang yang sebegitu besar, kosnya pasti besar bukan??

Ya, lagi besar ruang premis perniagaan anda, semakin besar kos yang anda perlu tanggung!

Tetapi, lain pula dengan bisnes secara online. Semakin besar kapasiti ‘kedai online’ yang anda bina, semakin jimat kos yang anda keluarkan! Seronok bukan??

Jadi, apa tunggu-tunggu lagi, cepat-cepatlah berbisnes secara online!

bisnes online

SEBAB 8 ( Boleh bisnes pelbagai dalam satu masa)

Orang bisnes biasanya banyak idea yang ingin dibuat dan dilaksanakan. Kekadang, dalam satu masa, ingin buat macam-macam bisnes sebab dah nampak hasilnya! Pernah terjadi kepada anda?? Ya, bagi saya, ianya pernah terjadi!

Akhirnya apa yang berlaku?? Akhirnya, penat sahaja yang dapat! Yang dikejar laju sangat larinya, yang dikendong entah tiba-tiba tercicir!

Tetapi ajaibnya, dengan bisnes secara online, anda boleh mengatur bisnes anda dengan lebih sempurna dan jangan pelik kalau dalam satu masa anda boleh berbisnes lebih dari 10 bisnes dalam masa yang sama!

bisnes online

SEBAB 9 ( Pendapatan tidak terhad)

Kalau kita bertanya kepada orang yang ‘makan gaji’, macam mana dengan pendapatan mereka, adakah pendapatan mereka sentiasa naik setiap bulan?? Tentu jawapannya “tidak!”.

Tetapi kalau anda bertanya kepada mereka-mereka yang berbisnes secara online secara serius, adakah pendapatan mereka naik setiap bulan, tentu mereka akan menjawab,”Luar biasa naik!”

bisnes online

SEBAB 10 ( Mewujudkan peluang pekerjaan)

Satu isu besar dalam negara Malaysia ialah isu pekerjaan! Susah sangat ke nak dapat kerja?? Atau dah tiada peluang kerja dalam Malaysia ini??

Kita jangan jadi orang yang hanya bergantung kepada peluang, tetapi jadilah orang yang sentiasa MENCIPTA PELUANG!

Dengan anda berbisnes secara online, anda sebenarnya telah membuka banyak peluang pekerjaan kepada ramai orang yang mencari-mencari peluang pekerjaan yang MUDAH dan PANTAS!

Jadi, anda di pihak yang mana, yang mencari peluang atau yang mencipta peluang???

Semoga 10 sebab kenapa anda perlu berbisnes secara online ini dapat membuka minda mereka-mereka yang belum mahu berjinak-jinak dalam dunia bisnes online dan bagi mereka-mereka yang telah memulakan langkah, gagahkan langkah anda dengan mencari lagi ILMU dan PENGALAMAN!

Selamat maju jaya!

Pena

-SifuArif-

Sumber: http://www.webstudio.sifuarif.com/10-sebab-kenapa-anda-perlu-berbisnes-secara-online.html/#ixzz4gzqOdjuR

You may also like...

100 Responses

  1. Keithlaf says:

    Время беcценно. Видое https://youtu.be/XOGDX468aH8

    Люди, подскажите первый раз сделала Видео, хочу услышать ваше мнения. Сасибо за ранее.

  2. This web site is really a walk-through for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and you’ll definitely discover it.

  3. Hello, you used to write excellent, but the last several posts have been kinda boring… I miss your great writings. Past several posts are just a bit out of track! come on!

  4. Hi there! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept talking about this. I will forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  5. Merely wanna remark that you have a very decent internet site, I enjoy the pattern it actually stands out.

  6. PSG Drakt says:

    Particularly instructive, looking forth to coming back again.

  7. invention says:

    obviously like your web-site but you need to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

  8. Thanks for the purpose of furnishing such wonderful data.

  9. thank so much for your website it assists a whole lot.

  10. What’s happening, nice web page you have got in here.

  11. so much good info on here, : D.

  12. I’d have to examine with you here. Which is not one thing I usually do! I take pleasure in reading a post that may make folks think. Additionally, thanks for permitting me to comment!

  13. Great site you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics discussed here? I’d really love to be a part of online community where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Appreciate it!

  14. Right now it looks like WordPress is the best blogging platform available right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  15. What i don’t realize is in reality how you are not really a lot more well-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You understand therefore considerably in relation to this subject, produced me personally imagine it from so many numerous angles. Its like women and men aren’t fascinated unless it is something to do with Lady gaga! Your individual stuffs excellent. At all times maintain it up!

  16. Wow because this is really great work! Congrats and keep it up.

  17. Thanks, this site is extremely handy.

  18. Great looking internet site. Assume you did a whole lot of your own coding.

  19. Hey very cool website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds additionallyKI am satisfied to seek out a lot of useful info here in the publish, we’d like develop more strategies on this regard, thank you for sharing. . . . . .

  20. You have got good thing on this web-site.

  21. I appreciate the data on your site. Thanks a ton.

  22. Thank you so much for sharing this nice websites.

  23. Great looking web site. Presume you did a great deal of your very own coding.

  24. thank a lot for your web site it assists a whole lot.

  25. I enjoy this site – its so usefull and helpfull.

  26. Fantastic site you’ve got going here.

  27. Great looking web site. Think you did a great deal of your very own coding.

  28. Thanks meant for offering this kind of substantial content material.

  29. This website online is really a stroll-by way of for all of the info you wanted about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

  30. I enjoy this website – its so usefull and helpfull.

  31. I like reading your web site. Many thanks!

  32. I adore this website – its so usefull and helpfull.

  33. Great web-site you’ve gotten there.

  34. I do love the manner in which you have presented this problem plus it does give me personally a lot of fodder for thought. However, because of just what I have observed, I simply wish when the reviews pack on that individuals remain on point and in no way get started upon a soap box associated with some other news of the day. All the same, thank you for this superb point and whilst I can not agree with this in totality, I respect your standpoint.

  35. When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

  36. I like this post, enjoyed this one thanks for posting. “‘I have done my best.’ That is about all the philosophy of living one needs.” by Lin Yutang.

  37. Bison Boa says:

    Hi, i think that i saw you visited my web site so i came to “return the favor”.I am attempting to find things to enhance my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

  38. seo malaysia says:

    Some genuinely superb information, Gladiolus I detected this. “The only truly affluent are those who do not want more than they have.” by Erich Fromm.

  39. I think you have mentioned some very interesting details , appreciate it for the post.

  40. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

  41. Woah! I’m really digging the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say you have done a superb job with this. Also, the blog loads extremely quick for me on Firefox. Excellent Blog!

  42. Like says:

    Like!! Really appreciate you sharing this blog post.Really thank you! Keep writing.

  43. Hmm it appears like your website ate my first comment (it was super long) so I guess I’ll just sum it up what I wrote and say, I’m thoroughly enjoying your blog. I as well am an aspiring blog writer but I’m still new to everything. Do you have any helpful hints for beginner blog writers? I’d really appreciate it.

  44. It is in reality a great and useful piece of info. Thanks for sharing. 🙂

  45. Oscargem says:

    Probierze oraz zagadnienia z matmy
    Przed Tobą pomiary spośród matmy, jakie pozostawiły wysmażone oddzielnie gwoli każdej z elegancji, właśnie by mógł zamykać zadania pogodzone do Twojego pokładu edukacji. Pełne probierze są uległe spośród obligatoryjną głębią projektową, a ich zgubił na jedno rasy stanowi dobrany do najzwyklejszych informatorów, co powinno bardzo ułatwić tłumaczenie eksperymentów. Że któregokolwiek apostolstwa nie zdołasz odbyć (ponieważ np. nie podejmował jakiegokolwiek żądania w familiarnej uczelni), niniejsze nie pożyczaj się – istnieć czasem oczywiście dzięki rzeczonemu nauczysz się lekarstwa kolejnego, co przypuszczalnie punktualnie pojawi się na jednokrotnej spośród kartkówek doceniaj dowodów na nauki. W wyjątku trochę problemów okrąg kompetencji między danymi galanteriami istnieje ano nadzwyczajnie zgodny, tedy dopinguję Cię do wnioskowania dodatkowo tych zadań, jakie są wyasygnowane gwoli właściwości starszych/młodszych.

    Po rozładowaniu określonego sprawdzianu poznasz równy zysk punktowy dodatkowo diagnozę, jaką wybuduje Aktualni aparat. Bytuje też swoboda przeglądnięcia życzliwego eksperymentu, zobaczenia należytych reperkusje, tudzież poniekąd przedłożenia się z rozszerzonym rozwiązaniem określonego przeznaczenia. Ergo czasami należałoby otworzyć wypowiadać przymiary bezpośrednio, używając współczesne egzaminy jako swoboda inspekcji odmiennych finezji. Kto wie, żyć widocznie absolutnie dzięki temuż pobierzesz zdatniejszą analizę na pomiarze dydaktycznym. Dobrej nauczki!
    matematyka sprawdzian
    Arkusiki do egzaminu szóstoklasisty 2016 spośród matematyki to najaktualniejsza praca ucząca arkusiki egzaminacyjne z reakcjami i każde nieocenione dyrektywy omawiające normy urzędowego dowodu.
    Praca konstruuje się spośród:
    opisu terminowego egzaminu w odmian obowiązującej od roku pouczającego 2014/2015,
    15 arkusików z matematyki przetartych na projekt pakietów Prymarnej Grupy Egzaminacyjnej,
    odprawy do apostolstw spośród aneksami, jakie wierzą szlachetny zwyczaj zgadywania samotnych agregatów założeń.
    Kozerem edycji jest skrzydełko z kartą replik. Uznaje wytrenować maestrię przykładnego utajniania przeznaczeń uszkodzonych na stronicy ripost, jaka patroszy troskę ćwiartki szóstoklasistów.
    Wynalazcami posłań są wypróbowani egzaminatorzy, natomiast jakiekolwiek garnitury są spójne ze normatywami Walnej Grupie Egzaminacyjnej korygują fantazji szczególne w platformie rytmicznej także chciane na eksperymencie szóstoklasisty.

  46. Very interesting details you have mentioned, thankyou for putting up.

  47. physicians mutual life insurance best term life insurance for over 50 term life insurance rates [url=https://termlifeinsurancequotes.us.com]term life insurance[/url]

  48. click says:

    Excellent post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Extremely helpful information specifically the last part 🙂 I care for such info a lot. I was seeking this particular information for a very long time. Thank you and good luck.

  49. cheapest car insurance in michigan compare multiple auto insurance quotes direct auto insurance quotes [url=https://cheapinsurancequotes.us.com]direct auto insurance quotes[/url]

  50. I am impressed with this site, very I am a fan.

  51. I like looking through and I conceive this website got some really utilitarian stuff on it! .

  52. Saved as a favorite, I really like your blog!

  53. Hello my loved one! I want to say that this article is amazing, nice written and come with almost all vital infos. I?¦d like to peer extra posts like this .

  54. mobile home insurance quotes home insurance quotes florida home insurance quote [url=https://homeinsurancequote.us.com]compare home insurance quotes online[/url]

  55. geico.com says:

    Lovely just what I was looking for.Thanks to the author for taking his time on this one.

  56. homeowners insurance cheapest homeowners insurance homeowners insurance [url=https://homeownersinsurance.us.com]homeowners insurance quotes comparison[/url]

  57. coles home insurance home insurance comparison house insurance quote [url=https://homeownersinsurance.us.com]how much is homeowners insurance[/url]

  58. As I website owner I conceive the articles here is really wonderful, thanks for your efforts.

  59. affordable health insurance affordable health insurance over 50 omaha insurance company [url=https://supplementalinsurance.us.com]medishare christian health insurance[/url]

  60. Some genuinely prime blog posts on this site, saved to my bookmarks.

  61. Some truly tremendous work on behalf of the owner of this web site, dead outstanding subject matter.

  62. I actually wanted to send a small comment so as to express gratitude to you for these marvelous ideas you are giving on this site. My extended internet search has at the end been rewarded with pleasant strategies to exchange with my partners. I ‘d believe that most of us site visitors are quite blessed to exist in a perfect community with so many marvellous people with very helpful concepts. I feel very happy to have encountered your entire weblog and look forward to so many more excellent moments reading here. Thanks once more for all the details.

  63. Thank you for some other informative web site. Where else may just I get that type of info written in such an ideal manner? I’ve a venture that I am just now operating on, and I’ve been on the glance out for such info.

  64. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

  65. I went over this internet site and I conceive you have a lot of fantastic info, bookmarked (:.

  66. I’ve read several good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you place to make such a fantastic informative web site.

  67. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. However think of if you added some great graphics or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this site could certainly be one of the greatest in its field. Wonderful blog!

  68. It’s hard to find knowledgeable people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

  69. It¦s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful information with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

  70. Hey! I just wish to give an enormous thumbs up for the good info you’ve gotten here on this post. I will be coming back to your blog for extra soon.

  71. you have a great blog here! would you like to make some invite posts on my blog?

  72. Thank you for another informative blog. Where else may I am getting that type of info written in such an ideal means? I have a mission that I am simply now working on, and I’ve been on the look out for such information.

  73. Hello, you used to write fantastic, but the last few posts have been kinda boringK I miss your tremendous writings. Past few posts are just a little bit out of track! come on!

  74. Rattling wonderful information can be found on blog. “Politics is applesauce.” by Will Rogers.

  75. Currently it seems like WordPress is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you are using on your blog?

  76. I do trust all of the ideas you have presented for your post. They are very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too brief for beginners. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

  77. I believe this web site holds some real great information for everyone :D. “America is not merely a nation but a nation of nations.” by Lyndon B. Johnson.

  78. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

  79. whoah this blog is fantastic i like studying your posts. Keep up the great work! You already know, lots of people are searching round for this information, you could help them greatly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *